Minden a Kossuth rádió műsorairól

A Kossuth Rádió (MR1) a Duna Média társaság (korábban Magyar Rádió) által üzemeltetett hét magyar állami rádió egyikének számít. Névadója a magyar nemzeti hős, Kossuth Lajos. A rádióállomás a hírekre, riportokra, politikai interjúkra, gazdasági kérdésekre és a kultúrára összpontosít. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

[wp_ad_camp_1]

Kossuth rádió műsora teljes egészében vár mindenkit a musor.tv weboldalon, tehát ne habozzon, nézzen be hozzánk és tudjon meg minden információt a Kossut rádió műsorairól és a kezdési időpontokról. A Krónika című műsorának naponta mintegy hárommillió hallgatója van. A Duna Média üzemelteti a Petőfi Rádiót (MR2) és a Bartók Rádiót (MR3) is. A budapesti posta 1923. március 2-án hangadót indított Csepel szigetén. Egy évvel később, 1924. március 15-én, először sugároztak zenei műsort. A rögtönzött stúdió egy bútorkocsiban kapott helyet, és a posta műszaki igazgatója vezényelte. Az adó idővel modernizálódott, és teljesítményét 250 W-ról 2 kW-ra növelték. 1925 áprilisában megkezdődött a kísérleti sugárzás. 1925. december 1-jén rendszeres rádióadásokat avattak. Ezt a napot tekintik a magyar rádió hivatalos születési dátumának.

Az első műsort 17.00 órakor sugározták a budapestiek a Kozma Miklós államtitkár és a postai igazgató beszédeivel. A Kossuth Rádió műsora a nap 24 órájában hallható. Az NMHH döntése értelmében a 2014. január 2-án életbe lépő hálózati fejlesztéseknek köszönhetően programja új frekvenciákon lesz elérhető. Leginkább a kései Neo FM által használt frekvenciákon működött, míg a rádió korábbi frekvenciáit a Dankó Rádió örökölte. Lakossági lefedettsége 90%, területi lefedettsége 88%.  Bővebb leírásért és még több információért mindenki keresse fel a musor.tv oldalt, ahol megtekinthető a teljes heti Kossuth rádió műsor.