Asus ZenBook Duo 14 UX482E áttekintés

Az Asus ZenBook Duo 14 UX482E, amelyet a CES 2021-en jelentettek be, a vállalat legújabb kétképernyős laptopja, amelynek úgy tűnik, eltökélt szándéka, hogy utat törjön a kétképernyős laptopok körében.

[wp_ad_camp_1]

A korábbi ZenBook Duos, valamint a játékorientált Asus Zephyrus Duo 15 GX550 már utalt a második képernyő használatának lehetőségeire, de bár nagyra értékeltük, hogy az Asus mást próbált meg a laptop formátumával, ezeken az eszközökön a második képernyő nélkülözhetető volt.  A ZenBook Duo 14 UX482E segítségével az Asus reménykedik, hogy ez megváltozik. A cég azzal kezdi, hogy nem érzi úgy, hogy a második képernyőért sokat kellene fizetnie. Az alapmodellhez Intel Core i5-1135G7 processzor, 8 GB RAM és 512 GB SSD tartozik, ezer dollárért dollárért (kb. 720 font). Ez drága, de körülbelül ugyanolyan áron kapható, mint a hasonló specifikációjú laptopok, például az Apple MacBook Air (M1, 2020). Ez azt jelenti, hogy a második képernyő nem igazán ad prémiumot a ZenBook Duo 14 UX482E árához, és mint ilyen, néhány embert megingathat, hogy vegyen egy hasonló árú laptopot második képernyő nélkül.

Ami a második képernyőt illeti, az Asus kiváló munkát végzett annak biztosítása érdekében, hogy ne eredményezzen terjedelmes laptopot. A kialakítás lenyűgözően karcsú, és a ZenBook Duo 14 UX482E olyan építési minőséggel büszkélkedhet, mint amire számítottunk. Ez úgy néz ki, mint egy prémium laptop. A második képernyő – vagy a ScreenPad Plus – a tervezés legszembetűnőbb jellemzője, 12,65 hüvelykes, 1920 x 515 felbontású érintőképernyőt adott hozzá a 14 hüvelykes 1080p-s képernyő alá. A képernyő körüli vékony kereteknek köszönhetően a felső és az alsó kijelző közötti mozgás elég zökkenőmentes, ráadásul elég nagy ahhoz, hogy olyan ablakokat jelenítsen meg, mint például az e-mail kliensek. A második képernyő helyzete azt jelenti, hogy a billentyűzetet lefelé mozgatták a laptop alsó felének elejére. Ez valójában a ZenBook Duo 14 UX482E dizájnjának legvitatottabb aspektusát bizonyíthatja.