A legszebb Jón-szigetek

A Jón-szigetek Görögország 6000 szigete közül a legkedveltebbek közé tartoznak, amelyek megdöbbentő szépségükről és egész évben mérsékelt éghajlatukról, valamint gazdag történelmükről híresek. Masszív partvonalaikkal, szárnyaló hegyeikkel és mély mediterrán kék vizükkel együtt drámai tájaknak adnak otthont.

[wp_ad_camp_1]

Az eredeti hét Jón-sziget része, Kythira, a Peloponnészosz-félsziget déli csücskének közelében fekszik. A sziget hosszú történelme során stratégiai tengeri fekvése tengerjáró kereskedőket és hódítókat vonzott a világ minden tájáról, akiknek kultúrája változatosabb, mint a többi Jón-sziget lakosnak. A milopotamosi barlang falán talált 13. századi bizánci freskóktól a Szent György-hegy tetején feltárt minószi bronz bálványokig a sziget régészeti kincsei tükrözik a sziget kulturális sokszínűségét. Kythira gyönyörű tengerpartjai mellett érdemes felfedezni a Mylop régiót Mylopotamosban is vízimalmaival és tavacskáival együtt. A Jón-szigetek közül az egyik legkisebb, Paxi mindössze 13 km (8 mérföld) hosszú, és csak hajóval érhető el, ami a jachtok kedvelőinek kedvez. A Paxos vagy Paxoi néven is ismert Paxi az exkluzívabb nyaralási élményre vágyó látogatókat vonzza, luxus üdülőhelyeivel és butikjaival a sziget rengeteg látnivalóval rendelkezik, amelyek még a legkényesebb utazókat is megörvendeztetik.

Csodálatos tengerpartok élvezhetők Paxiban is, a déli parton pedig mintegy 40 tengeri barlang található. Agios Nikolaos velencei erőd ősi romjait is érdemes meglátogatni. Két tucat szigettel körülvéve Lefkada egy lebegő hídon át megközelíthető és egy hosszú úttesten csatlakozik Görögország szárazföldjéhez. A könnyen megközelíthető sziget népszerű üdülőhely, számos kikapcsolódási, természeti és kulturális látnivalót kínál a látogatóknak. A sziget nyugati oldalán vannak a legjobb tengerpartok, míg a szeles déli rész a kite-szörfözés és a siklóernyőzés kedvenc helyszíne.