Esztétikus ipari padló

A beton említésére a legtöbb embernek nem az esztétika szó jut eszébe, azonban a betonpadló is lehet szép és tetszetős. A beton az egyik legegyszerűbb anyag a világon, azonban pont emiatt, az egyszerűségből adódnak bizonyos problémák. Ugyanakkor nem érdemes lemondani a beton padlóról, mert alkalmazása igazán előnyös, különösen a megfelelő technológiákkal.

[wp_ad_camp_1]

Ipari padló, tehát a beton padló a világ legközönségesebb építőipari szerkezete. Az, hogy milyen követelmények és elvárások támaszthatók a betonpadlóval szemben az nagyon változó, elsősorban a későbbi igénybevétel határozza meg. A betonpadló rendkívül egyszerű szerkezet, azonban pont ennek okán jelentkeznek bizonyos problémák, például a zsugorodás, az öntés közbeni szétosztályozódás, illetve a hőtágulás. Továbbá számolni kell az emberi tévesztésből fakadó hibákkal, tehát a nem megfelelő tervezéssel, valamint a helytelen kivitelezéssel, melyek további problémákat szülnek. Utóbbiak esélyét nagy mértékben le lehet redukálni gondos tervezéssel és szakszerű kivitelezéssel. Szerencsére a betonpadló javítása nem lehetetlen feladat, ugyanis a Superfloor csiszolási eljárás kiemeli a beton padló szépségét, a hibákat pedig tökéletesen kiküszöböli.

1990-ben egy teljesen új csiszolási technológia került kifejlesztésre, mely azóta nagyon sokat fejlődött. Különösen a csiszológépek és a gyémántszerszámok mentek át komoly változásokon, aminek köszönhetően az ipari és kereskedelmi területek számára a gyémántcsiszolt betonpadlók átlagos padlómegoldásokká tudtak válni. A gyémántcsiszolásnak köszönhetően a beton kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, például kopásállóság, tartósság, simaság. Ennek köszönhetően a beton porlódása megszűnik. Ha szeretne bővebben informálódni a gyémántcsiszolási eljárásról, akkor érdemes ellátogatni az epo-trend.hu weboldalra!