A legszebb látnivalók Oklahoma államban

Az Egyesült Államok déli középső részének végtelen és kiterjedt alföldjén található Oklahoma, egy fantasztikus állam, amelyet a turisták túl gyakran figyelmen kívül hagynak. Festői, buja erdőknek, zúgó folyóknak és alacsonyan fekvő hegyláncoknak ad otthont, öröm őket felfedezni, és a híres 66-os történelmi út halad át közvetlenül a szívében.

[wp_ad_camp_1]

Oklahoma délnyugati része óriási területet fed le, és a csodálatosan vad Wichita Mountains Wildlife Refuge Lawtontól északra fekszik. Az 1901-ben alapított hely, változatos tájakat, valamint számtalan állat- és növényfajt őriz. Igazán hegyvidéki hangulatú, hiszen a meredek szakadékoktól és az elsöprő völgyektől kezdve a virágokkal teli rétekig és erdőkig mindennek otthont ad. Korlátai körül 13 mesterséges tó, valamint rengeteg festői túraútvonal és sziklamászási útvonal található. Itt van több kiváló hely a kempingezéshez és a horgászathoz, madár- és vadmegfigyeléssel, ha valaki éppen erre vágyik. Az Egyesült Államok egyik legismertebb és legelismertebb útja, a 66-os út kanyarog az Illinois állambeli Chicagotól egészen a kaliforniai Santa Monicáig. Nyolc államon áthaladva az „Anyaút” 3940 kilométert tesz meg, Oklahoma egyik leghosszabb szakaszával büszkélkedhet.

A 66-os történelmi út régóta népszerű az állam látogatói körében. Nagy és élénk városok, például Tulsa és Oklahoma City találhatók meg az út mentén. Ezenkívül néhány lényeges amerikai tájon halad át, kukoricatáblák és farmok hevernek a vidéki és távoli városok, valamint falvak mellett. Tulsa az állam második legnagyobb városa, és Oklahoma északkeleti részén fekszik, az Alföld és az Ozarks lábainál. Noha számos nagy energetikai vállalat és nagyvállalat székhelye található itt, kiváló építészettel és érdekes látnivalókkal is büszkélkedhet. Az Arkansas folyó partján elhelyezkedő, csillogó felhőkarcolóval tarkított városközpontja nemcsak csillogó vállalati irodáknak ad otthont, hanem elegáns art deco épületek meghökkentő halmazának is.