Lázcsillapítás könnyedén

Régen az élt a köztudatban, hogy ha valaki magas lázzal küzd, azt mielőbb csillapítani kell. Mára ez megváltozott és a tényállás szerint csak akkor kell lázat csillapítani, ha a beteg közérzete megkívánja. Erre ma már kiváló gyógyszerek állnak rendelkezésre, melynek köszönhetően hamar megszűnik a lázas állapot.

[wp_ad_camp_1]

Lázcsillapító – A láz igazán kellemetlen, hiszen gyakran kellemetlen tünetek kísérik. Ilyen például a bágyadtság, a hidegrázás, az izzadás, a keringési zavarok. Sokáig az emberek úgy vélték, hogy a magas lázat mielőbb csillapítani kell. Ma már ez megdőlt, ugyanis a láz hozzájárul a gyógyuláshoz. A fejlett országokban ma már nem jellemző a rutinszerű lázcsillapítás. Abban az esetben, ha a beteg közérzete ezt megkívánja, akkor sor kerülhet lázcsillapításra. Lázat lehet mérni a hónaljban, végbélben, de akár a szájban is. Előbbiek esetében 38 és 38 és fél Celsius foktól kezdve beszélhetünk lázról. A testhőmérséklet a nap folyamán folyamatosan változik, alapvetően reggel a legalacsonyabb, míg délután négy és hat óra tájt a legmagasabb. Lázmérés során ezt is érdemes figyelembe venni, mivel a hőmérséklet egészséges és beteg emberek esetében is folyamatosan változik.

Ahogy már fentebb is említettük, nem kell feltétlenül azonnal csillapítani a lázat. Előbb az egyéni, pillanatnyi szükségleteket kell mérlegelni és csak azután a lázcsillapítás mellett dönteni. Gyermekek esetében akár hűtőfürdőt is lehet csinálni, az viszont nagyon fontos, hogy a gyerek semmiképp ne dideregjen. A vizet fokozatosan kell lehűteni, de harmincegy Celsius fok alá semmiképp nem szabad lehűteni a vizet. Ha szeretne lázcsillapítót beszerezni, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a gyogyline.hu webáruházba, ahol a széleskörű választékból ki tudja választani az Ön és családja számára ideális lázcsillapítót!