A legszebb templomok Indonéziában

Az egyenlítői Indonézia hevében, buja tájakon mélyen a világ legimpozánsabb ősi építményei rejlenek. Ennek a szigetországnak a hindu és buddhista templomai mind kőből készültek, hogy örökké állni tudjanak. Most arra várnak, hogy ön megtalálja őket. Töltsön el itt egy napot, csendesítse le elméjét, és élvezze a kőbe vésett szellemiséget.

[wp_ad_camp_1]

Közép-Jáva déli oldalán ülve a Ratu Boko templom igazi romjai magasan egy fennsíkon állnak. Hozzon magával vizet, és készüljön fel a sok lépcsőre a melegben. A szerkezet maradványai arra engednek következtetni, hogy a helyszín erődített kastély volt a Sailendra vagy a Mataram királyság családjai számára. Van egy romos külső fala, egy száraz vizesárok, és a környék legmagasabb pontján egy kilátó pavilon is van. Ha felmászik a pavilonhoz, tiszta kilátással élvezheti a panorámás kilátást a közeli Prambanan templomban, a Merapi-hegyen. A naplementére nyíló kilátás lenyűgöző. A buddhista univerzum Mahadeva központi templomában, a Sewu templomban nyilvánul meg. A központi templomból négy gyűrű 250 kisebb templomot tartalmaz, amelyeket különféle isteneknek szenteltek. A Hindu Prambanan templomtól mintegy mérföldre található Sewu Temple a Java második legnagyobb buddhista templom. A közvetlen közelség arra enged következtetni, hogy az ókori hinduk és buddhisták békében éltek.

A fő templom nagy bejárata kelet felé néz, és tartalmaz egy feliratot, amely szerint az épület az egyik legnagyobb vallásilag aktív templom volt, még a 8. században épült. Sura Hyang Widhi Wasának dedikálva Rudra-megnyilvánulásában, Pura Luhur Uluwatu magasan a tenger felett, egy sziklaoldalon ül. Uluwatu Bali egyik turisztikai területe, amely gyönyörű strandokkal és éjszakai életével csalogatja a fiatal utazókat. A kikapcsolódásra vágyók a Pura Luhur Uluwatu-n találják meg. Bali négy fő irányított templomának egyike, a Pura Luhur Uluwatu a szigetet a gonosztól védi meg.