A legszebb tengerpartok Sihanoukville-ben

Phnom Penhtől busszal körülbelül 4 órás távolságra található Sihanoukville az ország elsőszámú tengerparti célpont a helyiek és a turisták számára egyaránt. Számos tengerparttal rendelkezik, amelyek többsége könnyű sétával elérhető a belvárosi szállodáktól és hotelektől, ahol a legtöbb látogató tartózkodik.

[wp_ad_camp_1]

Noha Sihanoukville egy viszonylag csendes tengerparti város volt, az utóbbi években jelentős átalakuláson ment keresztül, és sajnos ez az egyik, aminek a legtöbb ember nem örül. A Ream Nemzeti Park belsejében található Ream Beach az utóbbi években viszonylag érintetlen maradt, így egyre népszerűbb azok számára, akik szívesebben töltik az idejüket egy gyönyörű és nyugodt parton, mint egy zsúfolt városi területen. Körülbelül 25 kilométerre fekszik a várostól északra, és könnyen elérhető a helyi közlekedési mód, a tuk-tuk segítségével. A tengerpart keskeny és hosszú, és gyakrabban látogatják a helyi halászok, mint a turisták. Sihanoukville Victory Beach-je két különálló részből áll, amelyeket a tengerbe nyúló sziklás pont metsz.

A tengerpartok legdélibb partján gyakran Hawaii partnak, északi részét pedig New Beach-nek nevezik, és mindkettő ismert az ikonikus Győzelem-emlékműről, amely a közelben fekszik, és megemlékezik a két ország barátságáról és a Khmer Rouge legyőzéséről. A khmer nyelvben a koh szigetet jelent, magyarra fordítva pedig a Koh Russei a bambuszsziget. A sziget körülbelül 10 kilométerre fekszik Sihanoukville partjaitól, korallzátonyok és lenyűgözően kék víz veszi körül. Tökéletes menekülőhely azok számára, akik részesei voltak a káosznak és az építés közben tapasztalt zajnak. Könnyen elérhető egy transzfercsónakkal, amely naponta többször indul Sihanoukville-ből. Az út körülbelül fél órát vesz igénybe, és viszonylag olcsó, és ha egyszer a szigeten lesz, úgy fogja érezni, hogy távolabb van a civilizációtól, mint valójában.