Projektmenedzsment a legfelsőbb szinten!

A projekt ideiglenes, mivel meghatározott kezdete és vége van, ezért meghatározott hatóköre és erőforrásai is vannak. A projekt pedig abban az értelemben egyedülálló, hogy nem rutinszerű művelet, hanem egy egyedi műveletkészlet, amelyet egyetlen cél megvalósítására terveztek.

[wp_ad_camp_1]

Projektmenedzsment szolgáltatással kapcsolatban érdemes ellátogatni a learninginnovation.hu weboldalra, hiszen itt szakértői gárda válaszol az érdeklődésekre. A projekt csapatába gyakran olyan emberek tartoznak, akik általában nem működnek együtt – néha különböző szervezetekből és több földrajzi területről származnak. A továbbfejlesztett üzleti folyamathoz szükséges szoftverek fejlesztése, egy épület vagy híd építése, a természeti katasztrófa utáni segélyezés, az értékesítés új földrajzi piacra történő kiterjesztése – mindez lehet egy projekt. Mindezt szakszerűen kell irányítani, hogy elérjék a kellő időben történő költségvetési eredményeket és integrációt. A projektmenedzsment tehát az ismeretek, készségek, eszközök és technikák alkalmazása a projekt tevékenységeiben, hogy megfeleljen a projekt követelményeinek. Mindig informálisan gyakorolták, de a 20. század közepén kezdett megjelenni önálló szakmaként.

A projektmenedzsment folyamatok öt csoportba sorolhatók: kezdeményezés, tervezés, végrehajtás, monitoring és ellenőrzés, zárás. A projektmenedzsment ismeretek tíz területre támaszkodnak: integráció, hatókör, idő, költség, minőség, beszerzés, emberi erőforrások, kommunikáció, kockázatkezelés, érdekelt felek kezelése. Természetesen minden vezetőség foglalkozik ezekkel. De a projektmenedzsment egyedi fókuszt jelent, amelyet az egyes projektek céljai, erőforrásai és ütemezése alakít ki. Ha Önnek is lenne egy projektje, amiben segítségre szorul, látogasson el a learninginnovation.hu weboldalra, ahol mindenben segítik majd az elképzelése megvalósulását.