A mangólé egészségügyi előnyei az étrendben

A mangólé nem csak finom, de tele van egészséges tápanyagokkal is. A mangólé rendszeres étrendjébe való beillesztése segít abban, hogy egészséges és fitt maradjon. A mangólé gazdag káliumban, fehérjékben, kalciumban, A-vitaminban, D-vitaminban, B12-vitaminban, B6-vitaminban, alacsony zsírtartalmú, alacsony koleszterin- és élelmi rosttartalmú. Íme néhány ok, amiért be kell vinnie a mangólevet a szokásos étrendjébe.

A mangólé gazdag kálium- és fehérjetartalmával segít a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában. Szabályozza a vérnyomást, és megakadályozza a hirtelen vérnyomás-emelkedéseket vagy eséseket, amelyek számos egészségügyi kockázatot okozhatnak. A kálium tartalma segít stabilizálni a vérnyomást és biztosítja a jobb folyadékáramlást a szervezetben. A mangólé gazdag cinkben és C-vitaminban, amelyre a szervezetnek szüksége van az egészséges bőrhöz. Segít csökkenteni a pattanásokat, bőrkiütéseket és egyéb bőrfertőzéseket. A C-vitamin segít minden típusú bőrfertőzés, gyulladás és még kiütések kezelésében is. A mangólé segít megelőzni a gázképződést és az emésztési zavarokat. Magas borkősavtartalma segít az élelmiszer-részecskék lebontásában, ami jobb emésztést biztosít. Jobb emésztés esetén csökken a székrekedés esélye. A mangólé napi kétszeri fogyasztása biztosítja, hogy szervezete megkapja a nagyon szükséges folyadékot, ami megkönnyíti az emésztést és jobb bélmozgást.

A mangólé gazdag borkősavban, almasavban és némi citromsavban is. Ez segít fenntartani a szervezet lúgtartalékait. A lúgok jó egyensúlyával csökken a szervezet savassági szintje, ami jobb emésztést és csökkent fertőzési esélyt jelent. A mangólé számos antioxidáns vegyületben gazdag, amelyek együttesen csökkentik számos rák, köztük a vastagbél-, mell- és prosztatarák kockázatát. A mangólé rendszeres fogyasztása jobban eltávolítja a szabad gyököket, amelyek gyakran számos betegség, például rák okozói.