A medence vásárlás szempontjai

Ha beköszönt a kánikula, sokunkban felmerül a medencevásárlás ötlete. Aki kertes vagy teraszos házban lakik, annak tökéletes megoldás hűsölésre a klíma mellett a medence. Kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a pancsolást.

[wp_ad_camp_1]

Az épített medencék több százezer forintból telepíthetők, a fenntartásuk sem olcsó, a könnyen összeállítható, mobil medencét kisebb anyagi ráfordítással be tudunk szerezni. Három medencetípust különböztetünk meg: merevfalú, csővázas és puha falú medencét. A puha falú, felfújható medencék előnye, hogy könnyen telepíthetők és a gyors összerakás. Általában 1-2 szezont bírnak ki ezek a típusok. A mered falú és csővázas kivitelben készült medencék összeállítása időigényesebb művelet, viszont stabilabbak, nagyobb mélységű kivitelben is kaphatók, és hosszabb élettartammal bírnak, akár 4-6 nyáron keresztül tudjuk használni. A kiválasztásnál fontos szempont az is, hogy kisebb gyerekek használnák-e a medencét, napi szinten lenne-e használva, vagy nyaralóban alkalmanként, kör, ovális, vagy kerek medencét szeretnénk-e.

A kerti medence helyének kiválasztásán múlik a medence élettartamának hossza. Egyenes, előkészített, lehetőlegbetonos vagy burkolt területre helyezzük el a medencét, ahol nincs kitéve deformálódásnak, kilyukadásnak. A medence ne kerüljön fa alá, ahonnan bogarak, levelek hullhatnak a vízbe, szennyezve a medencénket. A medence közelében legyen áramforrás a vízforgató berendezés számára. A tiszta medence előfeltétele a vízforgató szivattyú, ami a vizet beszívva átszűri és tisztítja azt. A medencetakaró ponyva nemcsak a szennyeződésektől véd, hanem a víz hőfokát is segít megőrizni. A medence tisztítására, és a víz fertőtlenítésére nagyon oda kell figyelni, súlyos egészségügyi következményekkel járhat, ha hanyagul kezeljük a medencét.