A mogyoróallergia csökkenése a csecsemők körében

Egy új tanulmány szerint az ételallergia-irányelvek megváltoztatása a földimogyoró-allergia 16 százalékos csökkenését eredményezte a csecsemők körében. A Murdoch Gyermekkutató Intézet (MCRI) által vezetett kutatás, amelyet az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Akadémia virtuális éves találkozóján mutattak be vasárnap, szintén jelentős változást mutatott azoknál az embereknél, akik az iránymutatás óta a mogyorót bevezették csecsemőjük étrendjébe.

[wp_ad_camp_1]

A mogyoró bevezetése a gyermek életének korai szakaszában véletlenszerű, kontrollált vizsgálatok során kimutatta, hogy megakadályozza a mogyoróallergiát. De a tanulmány vezető szerzője, Victoria Soriano szerint ez a kutatás elsőként tesztelte az otthoni megközelítést, és elemezte, hogy az irányelvváltozások milyen hatást gyakoroltak a mogyoróallergiára. A csecsemők etetésére vonatkozó nemzetközi irányelvek 2016-ban megváltoztak, és 12 hónap előtt javasolják a földimogyoró és más allergén élelmiszerek bevezetését. „Az 1990-es években néhány irányelv azt javasolta, hogy kerüljék az allergén ételeket 1-3 éves korig, és ezeknek az ételeknek a csecsemőkorban való kerülése széles körben elterjedt” – mondta Soriano asszony. „2008-ra ezt a tanácsot egyre több bizonyíték alapján kezdték eltávolítani, miszerint az allergén ételek késleltetése megnövekedett ételallergia-kockázattal jár.

A bizonyítékok azonban még mindig nem voltak elegendők ahhoz, hogy konkrét ajánlásokat adhassanak arról, hogy milyen korban kell az élelmiszereket bevezetni. A melbourne-i tanulmány összehasonlította az EarlyNuts vizsgálatba 2018-2019-ben beiratkozott 1933 csecsemő adatait azzal az 5276 csecsemővel, akiket a HealthNuts tanulmányban vettek fel 2007 és 2011 között. A kutatás megállapította, hogy a mogyoróallergia prevalenciája 2018-2019-ben 2,6% volt a 2007-2011-es 3,1% -hoz képest, ami 16% -os csökkenést jelent a migráció és a népesség változásának figyelembevétele után.