A papaya szépségápolási előnyei a bőr számára

A papaya egy kiváló gyümölcs, amely nem csak az egészségére vigyáz; bőrének is kiváló. Az érett papayát bőségesen használhatja bőrápolási célokra. Az érett papaya rendszeres alkalmazása a bőrön jól táplálja azt különböző ásványi anyagokkal és vitaminokkal, és segít megfiatalítani bőrét.

A papaya bőséges mennyiségben tartalmaz A-, C-vitamint, ásványi anyagokat és antioxidánst, amelyek intenzíven táplálják a bőrt és fokozzák annak ragyogását. Az olyan ásványi anyagok, mint a foszfor, vas, kálium, réz, mangán, kalcium és magnézium, valamint az antioxidánsok erősítik a bőr immunitását és védik a bőrt a szabad gyököktől. A papaya rendszeres használata hidratálja a bőrt, eltávolítja a pigmentfoltokat, csökkenti a ráncokat, eltávolítja a barnaságot, kontrollálja a pattanásokat, megszünteti a szem alatti sötét karikákat és még sok más dolgot. Vannak, akiknek születésük óta nagyon száraz bőrük van, és ez a szárazság télen fokozódik.

A túlzottan száraz bőr nem csak külsőleg fakó és nem impozáns, hanem viszketést is okoz, és ez zavarba ejtő. Hogy megszabaduljon ettől a problémától, készítsen ideális testpakolást papayával. Az elkészítéséhez ½ adag közepes méretű papaya, 2 evőkanál frissen szerzett aloe vera gél és ½ csésze teljes tejszín szükséges. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és jól összedolgozzuk. Ezt a pasztát körkörösen masszírozza át az egész testén, és hagyja hatni 10-15 percig. Ezt követően bő vízzel mossa le a bőrt. Mosás közben masszírozza a bőrt a tenyerével. Nemcsak javítja a vérkeringést, hanem intenzíven tisztítja a bőrt. Emiatt ne használjon szappant a használata után. A szappan nagyon kiszárítja a bőrt. Használja ezt a testpakolást naponta a bőrén, hogy megoldja a kiszáradását és sokkal szebb bőre legyen a test teljes felületén.