A ricinusolaj jótékony hatásai

A ricinusolajat az Afrikában és Indiában élő növény termésének préselésével állítják elő. Bizonyára mindenkinek a hashajtó jut az eszébe, ha a ricinusolajat meghallja, viszont tudni kell azt is, hogy ez az olaj fontos szerepet kapott a gyógyításban is, mivel kívülről és belülről is képes az embereket ápolni. Már 4000 évvel ezelőtt is használták a ricinust viszketésre, izomlazításra, fájdalomcsillapításra.

[wp_ad_camp_1]

A ricinusolaj nehezen szárad, és olyan zsírsavakat tartalmazz, mint a linolsav, palmitinsav, sztearinsav. A ricinust gyakran felhasználják krémek, szappanok, készítése során, mivel bőrpuhító hatása van, valamint rengeteg E-vitamint tartalmazz. A ricinusolaj képes eltűntetni a szemkörnyéki ráncokat, mert hidratálja és feltölti a már kialakult barázdákat. Alkalmazható bőrfeszítőként is, mivel fokozza a bőr kollagén termelését. Ajakápolóként is kitűnő munkát végezz a ricinusolaj, mert képes a száraz, repedezett ajkakon is segíteni. Az olaj gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a pattanások is eltüntethetőek általa, valamint az által, hogy serkenti és normalizálja a kollagén termelést a bőr alatti zsíros csomók is eltávolíthatóak.

A ricinusolaj a körmöt és a körömágyat is képes szebbé varázsolni, csupán a körömre kell kenni, vagy a körömágyba masszírozni az olajt. A tápláló hatásának következtében serkenti a hajnövekedést, az olaj által dúsítható a szemöldök, valamint a szempillára is jótékony hatást gyakorol. A ricinusolaj segít az ekcéma, övsömör, gombás-fertőzések tüneteinek csökkentésében, mivel táplálja és nyugtatja a beteg bőrt, de a bőr szebb gyógyulásában is szerepet játszik. Ápolja a bőrét, haját ezzel a csodatevő olajjal, mivel általa elérheti a megálmodott eredményt. Bőre és haja egészséges és szép lesz, amennyiben  ricinusolajt használ rendszeresen!