A Salzkammergut tóvidék szépsége

Ausztria egyik legfestőibb régiója Salzkammergut, amely magyarul Sókamarát jelent.  A régió sóbányászati ​​történetében fontos szereppel bírt ez a tóvidék, innen kapta a nevét is.

[wp_ad_camp_1]

A Salzburg közelében található Salzkammergut népszerű hely a turisták és az osztrák lakosok számára, a számos tó, zöld táj, lenyűgöző hegycsúcsok és a helyi kultúra miatt. Salzkammergut városai nagyon könnyen megközelíthetőek, modern felszereltséggel és látnivalókkal rendelkezik, és mindössze pár perc alatt elérhető a tó és a szabadtéri lehetőségek. A Salzkammergut kerület régóta fontos szerepet játszik itt. Több mint 2000 évvel ezelőtt a rómaiak sót bányásztak a környék hegyvidékeiről, majd az olyan csoportok, mint a Bavarii Törzsek és az Otakarok, az ezt követő évszázadokban tevékenykedtek itt. Amikor a régiót a Bécsi Birodalom ellenőrzése alatt tartotta, a Salzkammergut sóbányái voltak a császári birtokok. Manapság azonban a sóbányákat sokan történelmi emlékeknek tekintik, és az ipar a bányászatról a turizmusra váltott.

Salzkammergutnak számtalan alpesi tava van, amelyek csodálatos hegyekkel és bájos, festői építészettel rendelkeznek, rengeteg látnivalót kínál e tekintetben. Még I. Ferenc József császár is visszavonult a környékre és Kaiservillaba, hogy élvezze a régió nyugalmát. Számos, a régióba látogató turista észreveszi, hogy a táj, sőt az építészet némelyike ​​kissé ismerősnek tűnik. Ennek oka az, hogy a régiót a Muzsika Hangja helyszíneként használták, amely egy ikonikus film és valóban csodálatos háttérrel büszkélkedhet. Sétáljon a Mondsee mentén Salzkammergutban, és lehet, hogy észreveszi ugyanazokat a területeket, amelyeket a Muzsika Hangjában, és amelyek közül sok érintetlen maradt az 1965-ös forgatás óta. Az egyik legjobb módja annak, hogy Salzkammergutban élvezhessék az időt, az az, ha a legtöbb tájat kihasználja.