A szükséges kalóriák és a tojás

A tojás egészséges táplálék, amelyet a kiegyensúlyozott étrend fenntartásához kell fogyasztani, elegendő mennyiségű tápanyagot tartalmaz, amely szükséges a szervezetünkben, kevesebb szénhidrátot tartalmaz, ami alacsony szénhidráttartalmú étellé teszi. A tojás körülbelül 55 kalóriát tartalmaz a sárgája és a fehér része körülbelül 17 kalóriát tartalmaz, amely fehérjét és zsírt nem tartalmaz.

A tojás a zsír és a fehérje kombinációja, a kalóriabevitel különbözik a tojással hozzáadott összetevők növekedésével, például vajjal vagy olajjal különböző folyamatokban, függetlenül attól, hogy a főtt tojással való rántás magasabb kalóriát tartalmaz, a vajban sült tojás körülbelül 90 kalóriát tartalmaz, a tojás sütéséhez használt olaj és vaj miatt. Az LDL-koleszterinben szenvedőknek óvatosnak kell lenniük a tojássárgájával kapcsolatban. A tojások omega-3-ban dúsítottak, amely segít a retina fényének elnyelésében a megfelelő látás érdekében, a B5-vitamin pedig segíti a szervezet anyagcseréjét, a B12 -vitamin hiánya vérszegénységhez, depresszióhoz vezet, a B2 -vitamin, más néven riboflavin, energiát termel, a csontok erősítéséhez szükséges D-vitamint, amelynek egyetlen természetes forrása a napfény.

A tojások nagy mennyiségű koleszterint tartalmaznak, de az érdekes rész az, hogy nem befolyásolja, vagy nem növeli a vér koleszterinszintjét, így biztonságosan lehet fogyasztani, de a cukorbetegeknél korlátozott számú tojásra van szükség és szívbetegségben szenvedőknek is korlátozniuk kell a tojások bevitelét, mivel már tudjuk, hogy a tojás fehér rétege nem tartalmaz semmiféle koleszterint. A sárgája rendelkezik bár koleszterinmennyiséggel, de a vérkeringésen keresztül nem indít el semmilyen koleszterint a szervezetben.