A világ legdrágább macskái

A macskák a kutyák mellett a legnépszerűbb háziállatok. Bár minden embernek a saját cicája a legdrágább, vannak olyan fajták, amelyeknek a pénzben kifejezett értéke is nagyon magas. Ha pedigrés kiskedvencet vásárolnánk, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, attól függően, hogy mennyire ritka az adott fajta, vagy mennyire tiszta a vérvonala.

[wp_ad_camp_1]

A világ legdrágább és legritkább macskája az Ashera. Ezt a fajtát 2006-ban tenyésztették ki az ázsiai leopárd macska, az afrikai szervál és több házi macska fajta keresztezésével. Az ára körülbelül 7 millió forintnál kezdődik, de ha hipoallergén példányt szeretnénk vásárolni, akkor körülbelül 40 millió forintot kell kifizetnünk. Súlya 14 kilogramm körül mozog ennek különlegesen okos, intelligens hibrid macskának. Különlegessége a bundája mintázata és mogyorószínű vagy zöldesbarna szeme. A második legdrágább macskafajtát, a Szavannát szintén keresztezéssel hozták létre, az afrikai szervál és néhány házi macskafajta keveréke, de mivel nincs benne leopárd bér, emiatt az ára is olcsóbb, mint az Asherának.

A Szavanna fajtájú házikedvenc ára 700 ezer forintnál kezdődik, de akár 1,7 millió forintot is elkérhetnek érte egyes tenyésztők. Nagy életteret igényel, kifejezetten játékos, kissé kutyaszerű karakterrel, külső megjelenésében hasonlít az Ashera fajtára. A Bengáli macska vad ázsiai leopárdmacska és egy fekete házi macska fajta keresztezésével létrejött hibrid fajta. Ára forintban 450 ezer és 1,5 millió forint között mozog. Jellegzetessége a tigrishez hasonló mintás bundája ennek a rendkívül aktív, nagy mozgásigényű állatnak, aki más macskákkal ellentétben imádja a vizet. A Maine Coon az USA Maine tagállamának nemzeti macskája, jellegzetes hangja és nagyon puha bundája teszi kedvelt házikedvenccé. Az ára átszámolva 280 ezer és egymillió forint között mozog. Őseik a vikingekkel érkezett norvég erdei macskák lehettek, valamint az Amerikába érkező hajókon utaztatott hosszú szőrű macskák, amik képesek voltak elviselni a nehéz körülményeket.