A zene, az kell

Ha valamilyen tömegközlekedési eszközön vagyunk vagy épp az utcán sétálunk, bizony rengeteg embert látunk fejhallgatóval. Ez természetesen nem véletlen, hiszen szinte mindenki szereti a zenét, persze a zenei ízlés az személyről személyre változó, de mindenki számára létezik olyan muzsika, amely megnyugtatja, jó kedvre deríti vagy épp felpörgeti.

[wp_ad_camp_1]

A különböző zenei irányzatok kedvelői gyakran vitáznak egymással, azonban ez éppen úgyannyira értelmetlen, mintha két ember amiatt kezdene heves veszekedésbe, hogy melyik a legfinomabb gyümölcs a világon. Zenére azonban szükségünk van. A muzsika olyasvalami, ami egyaránt kell a testnek és a léleknek is. Az egyik legközkedveltebb mozgásforma a tánc, illetve a zenére végzett tornagyakorlatok, lássuk be, nem véletlenül. A ritmusos dalok segítenek nekünk a mozgásban, sőt, könnyebben, lelkesebben és sokkal szívesebben tornázunk valamilyen közismert dallamra, sem minthogy egy terem csendjében futkározzunk fel ás alá. A zene ugyanakkor minden élethelyzetben a legjobb barátunk. Sokan úgy gondolják, hogy a „vad” metál vagy rock zene idegesebbé, agresszívabbá változtatja az embereket, a valóságban azonban több kutatást is végeztek már ezzel kapcsolatban, a végeredmény pedig minden esetben arra enged következtetni, hogy az ilyen típusú zene hallgatása igenis segít lecsillapítani a kedélyeket és nagy haszna van a feszültség levezetésében is.

Egy-egy szakítás után a környezetünk gyakran szörnyülködik, amikor meghallják, hogy épp szomorú dalokat hallgatunk, szerintük ugyanis ezzel csak még mélyebbre ássuk magunkat lelkileg. Igazából, bármilyen furcsán is hangzik, a melankolikus dalok kifejezetten jól jöhetnek, ha rossz lelki állapotban vagyunk, ezek a felvételek ugyanis segítenek nekünk szembenézni a fájdalmunkkal. Másrészt, egy válás után az ember hajlamos teljesen egyedül érezni magát, mintha a világon senki nem tudná őt megérteni. A dalok hallgatása közben azonban végül az ember rájön, hogy nem csak ő csalódott élete során, hanem mások is, és lám, ha ők túlléptek ezen, akkor nekünk ugyan miért ne sikerülhetne?