Alaszka legbájosabb kisvárosai

Alaszka Amerika egyik legújabb állama. Az Orosz Birodalomtól 1867-ben hektáronként két cent áron vásárolták meg, így Alaszkát csak 1959-ben vették be az államok közé. Ez egyben Amerika legnagyobb állama, és valójában Alaszka a nagy dolgokról szól: a természet tág területeiről, hatalmas gleccserekről és még az USA legmagasabb hegyéről is.

[wp_ad_camp_1]

Az orosz felfedező, Stephan Glotov nevezte el Kodiakot 1763-ban, a névadó Kodiak-sziget fő városa. Ezen településen tartózkodnia azt jelenti, hogy magába szívja a bájos parti környezetet, és talán meg figyel egy vagy két Kodiak Medvét útközben. Számtalan túraútvonal amely itt található a természetbarátok álma. Látogasson el a Mill Bay Beach Parkba, vagy túrázzon a masszív Saltery Cove Road mentén – vagy választhat egy terepmotort az extra izgalmakhoz. Lehetőség van megismerkedni az őslakos Alutiiq néppel is, különösen az Alutiiq Múzeum és Régészeti Tárházban, ahol megismerheti történelmüket és kultúrájukat.

Homert „az út végének” becézik – és jó okkal. A Sterling autópálya az egyetlen ki- és bejárat ebbe az apró városba. A távoli helyszín a helyi művészek és más kreatív alkotók érdekes galéria- és kézműves-gyűjteményt készítettek a városban, különösen a Pioneer Avenue közelében. Mielőtt az európai gyarmatosok megérkeztek a térségbe, a Wrangell-sziget – amelyen Wrangell található – évezredek óta a bennszülött tlingitek otthona volt. Maga Wrangell városa valójában Alaszka legrégebbi nem őshonos települése.  A Feltámadás-öbölben található, lenyűgöző Seward mellett a szaggatott Kenai-hegység áll, és kifejezetten festői hely Alaszkában. A közeli Exit Gleccser látogatása tökéletes azoknak a kalandot keresű turistáknak, akik egy igazi gleccseren szeretnének kirándulni. Emellett nyugodtan sétálhat az Obihiro Park ösvényein, amely az öböl túlsó partján található drámai hegyi tájra nyújt kilátást.