Karácsonyfa vásárlás az interneten

A fa első dokumentált használatáról a karácsonyi és újévi ünnepségen az észt Tallinn és a lettországi Riga városok vitatkoznak. Mindkettő azt állítja, hogy náluk voltak az első karácsonyfák. Bővebben a karácsonyfákról és történetükről weboldalunkon olvashat.

[wp_ad_camp_1]

Karácsonyfa vásárlás vár mindenkit az online-fenyo.hu weboldalon, ezért ne habozzon, kattintson bátran weboldalunkon és válogathat kedvére a nordmann, az ezüst, valamint a földlabdás fenyők között. Az első ember, aki karácsonyfát vitt egy házba, ahogy ma ismerjük, valószínűleg a 16. századi német prédikátor Luther Márton volt. Sokan hallottunk a történetről, miszerint karácsony előtt egy este sétált az erdőben, és felnézett, hogy megnézze a csillagokat, amik a faágakon át világítottak. Olyan gyönyörű volt, hogy hazament és elmondta gyermekeinek, hogy ez Jézusra emlékeztette, aki karácsonykor elhagyta az ég csillagait, hogy a földre jöjjön.

Az 1400-as és 1500-as években azok az országok, amelyek ma Németországot és Lettországot jelentik, két nagyobb birodalom részei voltak, amelyek szomszédok voltak. Németországban az első karácsonyfákat ehető dolgokkal díszítették, például mézeskaláccsal és almával. Ezután az üveggyártók különleges kis dísztárgyakat készítettek, amelyek hasonlóak a ma használt dekorációkhoz. 1605-ben egy ismeretlen német azt írta: „Karácsonykor fenyőket állítottak a strasbourgi szalonokba, és sok színű papírból kivágott rózsát, almát, ostyát, aranyfóliát, édességet stb. helyeztek fel a fenyő ágaira”. Ha be szeretne szerezni egy mesés fát idén karácsonyra, de nem akar a megszokott árusokhoz fordulni, nézzen be az online-fenyo.hu weboldalra, és itt a legszebb fenyőket találhatja meg méghozzá a legjobb áron. Weboldalunkra kattintva megtekintheti elérhetőségeinket is.