Amerika és a gyorsételek

Számos tényező hozzájárul ahhoz, hogy Amerika a gyorséttermek megszállottja legyen. A gyorsételt rendkívül könnyű elkészíteni, a legtöbb esetben az étel elfogyasztása érdekében nem is kell elhagynia autójának kényelmét.

[wp_ad_camp_1]

Másodszor, a gyorsétterem nagyon olcsó, a McDonald’s Big Mac csomagja jelenleg 5,99 dollárba kerül, és egy hamburgert, krumplit és egy italt is tartalmaz. Végül is gyors étkezést jelent a gyorsétterem, hiszen a legtöbb esetben az ételeket  10 perc alatt készítik el és szolgálják fel. Ezek a tényezők befolyásolják a gyorsétterem népszerűségét az Egyesült Államokban, és ezeknek a tényezőknek köszönhetően Amerikában a gyorséttermek évek óta folyamatosan növekszenek, és nem tűnik úgy, hogy lelassulnának. A gyorsétterem népszerűségének egyik fő oka a kényelmi tényező. Ahelyett, hogy időt kellene töltenie a konyhában és az élelmiszerkészítéssel foglalkozna, néhány perc alatt odaérhet egy gyorsétterembe és finomabbnál finomabb ételt kaphat.

A McDonald’s a legnépszerűbb gyorsétterem, több mint 37.000 helyszínen létezik és teljesen beárnyékolja az összes többi gyorséttermet számos helyszínen. A kényelem szempontjából fontos tényező, hogy a McDonald milyen ételeket szolgál fel. A McDonaldnál nincs szükség semmilyen evőeszközre az étkezéshez, csak a keze elég lesz.  Ez azt jelenti, hogy ételeik bárhol és bármikor fogyaszthatók.  Emiatt az amerikai ételek több mint 20% -át autókban fogyasztják, de persze ez a fogalom még nem létezett a gyorsétterem előtt. Sok ember számára az idő fontos tényező abban, hogy megválasztják, hol és mit lehet enni. Például sok főiskolai hallgatónak nehéz időt találni a főzéshez, és leülni egy egészséges ételt elfogyasztani. Ennek eredményeként beszámoltak arról, hogy a főiskolai hallgatók 23% -a fogyaszt gyorsételt naponta, és a hallgatók 50% -a számolt be legalább 3 gyorséttermi étkezésről hetente.