Ausztrália legszebb régiói

Ausztrália a világ egyik legjobb országa, amikor a híres természeti tájakról van szó. Először is, terjedelmes tengerpartjai vannak, és Ausztrália legnagyobb városai is rendelkeznek ilyen partokkal.

[wp_ad_camp_1]

Aztán ott vannak a felfedezésre váró bokrok széles területei, hihetetlen növény- és állatvilág hatalmas sorával kiegészítve. Ennek a hatalmas tájképnek a közepén van egy szétszórt vadon is. Új-Dél-Wales legnépesebb ausztrál állama ad otthont az ország leghíresebb városának – Sydney-nek. Az 1788-ban alapított Új-Dél-Wales fővárosa olyan ikonikus látnivalók otthona, mint a Sydney Operaház ívelt vitorlái és a lenyűgöző Sydney Harbour Bridge. Meg lehet csodálni a viktoriánus építészetet is, különösen a város legrégebbi részén, The Rocks néven. A gyalogos járók a Sydney-től Közép-Manlyig tartó part menti ösvényen mozoghatnak, ami kiegészül a nyüzsgő tengerparttal és a jó szörfözési lehetőségekkel. Az Új-Dél-Wales partja mentén híres partszakaszok találhatók, mint például a Coffs-kikötő, a Port Macquire és a bálnafigyelésről ismert Byron-öböl.

Az állam déli részén található az ausztrál fővárosi terület, amelyet azért neveztek el így, mert Ausztrália fővárosa, Canberra házigazdájaként szolgál. A nagy kormányzati épületek, a széles körutak és a közeli hegyekben található jó túraútvonalak jellemzik a várost. A szárazföldön a Kék-hegység fenséges tájakkal és viszonylag nyugodt, alternatív életmóddal büszkélkedhet. Új-Dél-Walestől délre és Tasmania tengerétől északra fekszik Victoria állam. A festői tengerpartok várják a középső és délnyugati partjain, valamint zöldellő mezőket látni  és számos nemzeti parkot is. Az egyik ilyen park az Alpesi Nemzeti Park, amelyet a gördülő alpesi völgyekről neveztek el, és amely az állam legmagasabb csúcsa, a Bogong-hegy (1,986 méter) otthona. Itt található még a Melbourne Cricket Ground, Ausztrália és az egész déli félteke legnagyobb stadionja.