Az olivaolaj meglepő felhasználásai

Szinte mindenki, aki főz vagy eszik, ismeri a sokoldalúságot, az ízt és az egészségügyi előnyöket, amelyeket az olívaolaj nyújthat. De tudta, hogy számtalan felhasználással rendelkezik a ház körül, amikre eddig nem is számított?

[wp_ad_camp_1]

A fa konyhai eszközök mosása után kenje be őket könnyű olívaolajjal, hogy táplálja a fát, és megakadályozza a repedéseket és az elszíneződést. Hagyja, hogy az olaj körülbelül öt percig álljon a fán, majd egy puha ruhával törölje le. Ha valamilyen ételt készít, akkor a mérőpoharat és a kanalat is kenje be egy kevés olívaolajjal, így könnyen tapadós ételeket  is sokkal könnyebb lesz felhasználni, például mézet, földimogyoróvajat és mustárt. Öntsön némi olívaolajt egy puha kendőre, és dörzsölje át vele rozsdamentes acélból készült eszközöket, edényeket, hogy elkerülje a csíkokat, a vízfoltokat, a szennyeződést és a korróziót. A befejezéshez puha ruhával törölje le az olívaolajt.

Az olívaolaj nem akadályozza meg az ezüst romlását, de hosszabb ideig megőrzi azt. Csak a polírozott ezüstre dörzsölt puha kendőn lévő olajlágyító anyag lassítja az elmosódást okozó oxidációt. A papír címkéket is kenje be legalább egy csepp olívaolajjal, és hagyja, hogy legalább 15 percig maradjon a címkén. A címke könnyen lehúzódhat ezután, és a műanyag, üveg vagy fa cikk kézzel mosható, hogy eltávolítsa a maradék maradványokat. A gyöngyök elsötétülhetnek a sminktől, de sok tisztítószer túl kemény ahhoz, hogy finom felületre használja. Adja vissza az eredeti csillogást egy kevés olívaolajjal egy puha rongy által, amelyet minden gyöngyre rádörzsölhet. Ezután egy puha ruhával törölje szárazra. Van olyan gyűrűje, amely nem jön le az ujjáról? Mártsa be az ujját olívaolajba, és használjon puha ruhát, hogy megfogja a gyűrűt, és majd lassan távolítsa el az ujjáról.