Bájos szigetek Dubrovnik közelében

Dubrovnik csodálatos történelmi város az Adriai-tenger partján. Ha lazább légkörre vágyik, akkor a közeli szigetek látogatása megfelelő program lesz az ön számára. Itt gyönyörű tengerpartokat, buja növényzetet és régi romokat talál, nem beszélve arról, hogy sokkal kisebbek a tömegek.

[wp_ad_camp_1]

A szállás és étkezési lehetőségek korlátozottabbak, mint Dubrovnikban, de piknikezzen a parton és élvezze a kompjáratot a Dubrovnik melletti szigetek bármelyikére. Ha arra vágyik, hogy elvonuljon a tömegtől, hozzá kell adnia Kolocep-et a bakancslistájához. Az apró szigeten mindössze 300 ember él. Az Elafiti-szigetek közül ez a legkisebb és ez van a legközelebb Dubrovnikhoz. A sziget egykor fontos volt Dubrovnik hajóépítő ipara számára. Az egész sziget autómentes, így kellemes a séta a sziget számos ösvényén. Séta után pihenjen egy homokos tengerparton, vagy ússzon fel a Kék barlanghoz. A szigetnek több temploma van, köztük Szent Miklós és Szent Sergius templomai, amelyek némelyike ​​a IX-ból származik. Sipan népszerű kirándulási célpont Dubrovnikból.

Autóval elmehet Elafiti legnagyobb szigetére, de a sziget elég kicsi ahhoz, hogy bérelt kerékpárral könnyen megkerülhesse. Sipan híres mezőgazdasági termékeiről, köztük borokról, olajbogyókról és citrusfélékről, így a sziget bejárása után fedezze fel az ízeket. A sziget a 15. század óta turisztikai célpont, amikor Dubrovnik legjobb családjai itt építettek nyaralókat és palotákat. A paloták romjai és más régi építmények felkereshetők, de itt inkább ne tervezzen úszást. A tengerpartok itt kavicsosak. A 47 km hosszú Korcula-sziget eklektikus történelemmel rendelkezik, trójaiak alapították a Kr. E. 12. században. Az évszázadok során számos hatalom uralta, köztük görög, osztrák, francia, magyar és velencei. A felfedező Marco Polo ezen a szigeten született. Egyes látogatók Korcula óvárosát „Kis Dubrovniknak” nevezik, és azt mondják, hogy a keskeny macskaköves utcákon való vándorlás kötelező tevékenység.