Bestseller könyvek online rendelése egyszerűen

Végső soron a vásárlók nagy száma bestsellert hoz létre; van azonban egy külön folyamat, amely meghatározza, hogy mely könyvek képesek elérni ezt a státuszt. Nem minden kiadó támaszkodik a bestsellerekre, és nem is törekszik rájuk, amint azt a kisnyomdák túlélése jelzi.

Bestseller könyvek online várják a book24.hu weboldalon a legalacsonyabb árakkal.  A nagy kiadók ezzel szemben olyanok, mint a nagy lemezkiadók és filmstúdiók, és állandóan magas hozamra van szükségük, hogy fenntartsák nagy rezsijüket. Így a tét nagy. Becslések szerint évente 200.000 új könyvet adnak ki az Egyesült Államokban, és ezek kevesebb mint 1%-a éri el a bestseller státuszt.  Legalább egy tudományos megközelítést kidolgoztak a bestsellerek létrehozására. 2004-ben Didier Sornette, a geofizika professzora és az UCLA komplex rendszerek teoretikusa az Amazon.com értékesítési adatait felhasználva matematikai modellt alkotott a bestseller potenciál előrejelzésére nagyon korai értékesítési eredmények alapján. Ez az információ felhasználható a bestseller státusz lehetőségének azonosítására, és ennek megfelelően finomhangolt hirdetési és reklámtevékenységek ajánlására. 1995-ben a The Discipline of Market Leaders című könyv szerzői összejátszottak, hogy könyvüket a bestseller listákra manipulálják.

A bestsellereket általában szépirodalmi és nem fikciós kategóriákra osztják. A különböző lista-összeállítók számos más alkategóriát hoztak létre. A New York Times a hírek szerint 2001-ben indította el „Gyermekkönyvek” rovatát, csak azért, hogy a Harry Potter-könyveket kimozdítsa az 1., 2. és 3. helyről a szépirodalmi listán, amelyet az akkori háromkönyves sorozat monopolizált több mint egy évig.  A bestsellerek külön is rangsorolhatók a kemény és puhafedeles kiadások esetében. Általában a keményfedeles kiadás jelenik meg először, majd hónapok vagy évek múlva a sokkal olcsóbb, puhakötésű változat. Bővebb leírásért és rendelésért nézzen be a book24.hu-ra.