Biztonságos a 3. trimeszteri kismama torna?

Régen, ha egy kismama rendszeresen sportolt a várandósság során, akkor hamar könnyelműnek vagy felelőtlennek titulálták. Holott ma már pontosan tudjuk, hogy a rendszeres mozgás az orvos beleegyezése mellett nem, hogy nem árt, hanem rendkívül hasznos is.

Kismama torna 3. trimeszter idején is biztonságos, ha az orvos nem tiltja a mozgást. Ebben a trimeszterben már nehezebb a mozgás a pocak egyre növekedő mérete miatt, illetve a rosszullétek, szédülés és gyakori vizelési inger is visszatérhetnek.  Emellett akár végtag vizesedés is jelentkezhet. Ekkor sok kismama bármit szívesebben csinál, csak edzeni ne kelljen, holott egy kis torna segít enyhíteni ezeket a panaszokat. A testedzés által jobb lehet a közérzetünk és a babánk fejlődését is támogathatjuk, mivel a mozgás hatására az anyai keringés javul, vagyis még optimálisabb lesz a méhlepény keringése. A növekvő pocak és mellek miatt a testtartás megváltozik, ami gyakran derék- és hátfájdalmakkal jár együtt. A kismamatorna segít megerősíteni az úgy nevezett core izmokat, melyekkel elkerülhetők a fájdalmak.

A várandósság során a hízás teljesen természetes, azonban a túlzott mértékű súlygyarapodás akár a baba egészségére is negatív hatással lehet, illetve számos egészségügyi kockázatot rejt magában. Az már csak hab a tortán, hogy a szülés után nehezebben tudjuk visszanyerni az alakunk, azonban ez a legkisebb gond a túlzott hízással. Emiatt érdemes odafigyelni az egészséges étkezésre, valamint rendszeresen tornázni. Ehhez nem is kell elhagynunk az otthonunkat, ugyanis akár online program segítségével is rendszeresen edzhetünk. A kismamapercek.hu weboldalon többféle kismama edzés közül válogathatunk, melyek mind segítenek, hogy felkészüljünk életünk legnagyobb erőpróbájára, a szülésre.