Biztonságos a Teamviewer?

Képzelje el, hogy a kurzor furcsán viselkedik, és átveszi az irányítást. Ijesztő, nem igaz? Különösen akkor, ha nem engedélyezte ezt senkinek. Ezért kell körültekintően viselkednie a Teamviewer használatakor.

[wp_ad_camp_1]

A Teamviewer egy olyan program, amely lehetővé teszi több számítógép távoli irányítását, az asztal megosztását, az online találkozók szervezését és a fájlok megosztását. Elsődleges funkciója azonban annak lehetővé tétele, hogy valaki más távolról átvegye a számítógép felett az irányítást, például egy probléma javítása vagy egy szoftver telepítése miatt. Engedélyezheti, hogy valaki ezt egyetlen kattintással megtegye. A Teamviewer AES 256 bites titkosítást használ, amely elismert magas színvonalú szabvány, és amelyet a NordVPN is használ. Ezenkívül engedélyezheti a kétfaktoros hitelesítést, kényszerítheti a jelszó visszaállítását gyanús tevékenységek esetén és engedélyezheti a megbízható eszközök listáját. A Teamviewer biztonságát a beállítások megváltoztatásával is megerősítheti.

Noha mindez igen szép és jó, a Teamviewernek korábban volt néhány biztonsági problémája. 2016-ban a külső jelszó megsértése miatt visszaélések történtek, vagyis visszaéltek a felhasználói fiókokkal, ellopva a PayPal számlát és a bankszámlákat. 2017-ben felfedeztek egy sebezhetőséget, amely lehetővé tette a hackerek számára, hogy az asztali munkamenetek során átvegyék a felhasználói eszközök feletti irányítását. Szerencsére a fejlesztők azonnal kijavították ezeket a kiskapukat. Ezért fontos, hogy megfelelően módosítsa a Teamviewer beállításait. Tegyen meg minden óvintézkedést, hogy biztonságos legyen. Ha nem használja, akkor lépjen ki a Teamviewerből. Ne futtassa a Teamviewer programot a háttérben, és csak akkor nyissa meg, amikor szüksége van rá. Ezzel minimalizálja a hackelés kockázatát, ha a szoftvert ismeretlen ember használja.