Canon PIXMA GM4050 áttekintés

A Canon két mono MegaTank modellel bővítette patronmentes tintasugaras nyomtatóit. A Canon PIXMA GM4050 egy A4-es méretű multifunkciós nyomtató, amely szkennerrel, ADF-mel, Wi-Fi-vel és minden egyéb funkcióval rendelkezik, amelyre egy kis irodában szükség lehet, a színes kivételével. Mindemellett megvásárolhatja az opcionális háromszínű patront is.

[wp_ad_camp_1]

Lényegében azonban ez egy alapvető fekete-fehér multifunkciós eszköz, amelynek fő jellemzője a figyelemre méltó oldalhozama. Egy üveg fekete festék 600 kinyomtatott oldalt ad, és három üveg van a dobozban. Körülbelül 300 fontba kerül, ami gazdaságosabbá teszi ezt a tintasugaras nyomtatót, mint a legtöbb lézert. Első pillantásra úgy tűnik, hogy ez a viszonylag megfizethető all-in-one eszköz valóban rendelkezik mindennel, de hiányzik néhány funkciója. Valószínűleg már a kezdetektől figyelmeztetnünk kell, hogy ez nem Mac kompatibilis. A Canon PIXMA GM4050 megpróbálja elrejteni átlagos tulajdonságait ívelt sarkokkal és meglehetősen alacsony profilú (23 cm magas), de még mindig jelentős darab fekete műanyaggal. Természetesen nem fog elnyerni egy Red Dot formatervezési díjat, mint a legfontosabb versenytársa, az Epson EcoTank ET-M2140.

A hagyományosabb formai faktorhoz ragaszkodva a Canon az ADF-et (automatikus dokumentumadagoló) egy A4-es méretű síkágyas szkenner tetejére helyezte, amely a nyomtató tetején található. Ha csak a nyomtató rész érdekli, akkor a Canon PIXMA GM4020 az Ön modellje. Az egész kezelőpanel kifelé hajlik, így könnyebben láthatja, amikor a nyomtató fölé áll. A kijelző azonban nagyon kicsi, kétsoros, amelyet nehéz bármilyen távolságból leolvasni. Van egy Ethernet-kábel és USB-adatkábel csatlakozása hátul, de nincs elülső USB-port vagy memóriakártya-nyílás. Az első dolog, amit észrevesz a kivitelben, valószínűleg a bal első sarokban található átlátszó műanyag tartály, amely megkönnyíti a fekete tinta maradékának meglátását.