Cinque Terre gyönyörű falvai

Cinque Terre vitathatatlanul Olaszország egyik legszebb területe; de ezt csak egy városának meglátogatása fogja megerősíteni. Cinque Terre olyan, mintha egy valóságos képeslapot látna maga előtt.

[wp_ad_camp_1]

Olaszország északnyugati részén ezek a városok meredek dombokra és magas sziklák tetejére épültek, kilátással a Földközi-tengerre. A legtöbb város csak vonattal érhető el. Riomaggiore, Cinque Terre legdélebbi városa, rengeteg csodás látnivalót kínál, hiszen a dombokra épült házak látványa azonnal felhívja a figyelmet a kilátásra. A város történelmi épületeiről és természetesen a helyi borokról ismert. Riomaggiore egy kis tengerparttal, valamint számos üzlettel és étteremmel rendelkezik. A Via dell’Amore és Manarola közötti túrázás a legfontosabb turisztikai tevékenységeknek számít, de a látogatóknak nem szabad kihagyniuk a San Giovanni Battista (Keresztelő Szent János) templom meglátogatását, amely egy középkori templom.

A többi Cinque Terre városhoz hasonlóan, Manarola egy szikla tetején ül, kilátással a Földközi-tengerre. Ez a csoport második legkisebb városa, és a legidősebbnek is tekintik. Manarola tele van szűk köves utcákkal és bájos színes épületekkel. Manarola halászfalu, amely régi borairól is híres, a falu borait már a rómaiak is megemlítették. Manarola remek hely a túrázók számára, akik eljutnának a hegyekbe és a szőlőültetvényekbe, valamint sétálhatnak a Riomaggiore-hez, amely talán Cinque Terre leghíresebb sétánya. A pusztító árvíz után 2011-ben Vernazza visszanyerte hírnevét Cinque Terre legfestőibb városának. Ez a kis halászfalu tele van varázslattal, és garantáltan a legjobb kikötővel rendelkezik Cinque Terre-ben. A képeslapszerű-falu egy szikla tetején fekszik, kilátással a Földközi-tengerre.