Mire érdemes figyelni, amikor fotóst választunk?

Legyen szó akár esküvői fotózásról vagy rendezvényfotózásról.

Fotós, fotózás Debrecen, Hajdúböszörmény, Nyíregyháza

A megfelelő fotós kiválasztása nem könnyű feladat. Hiszen általában olyan fontos esemény megörökítésére kérünk fel profi fotóst, amelyek megismételhetetlenek.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon gyakori, hogy olyan fotóst bízunk meg, akivel egy barátunk esküvőjén vagy egyéb rendezvényen már esetleg találkoztunk. Láttuk hogyan dolgozik, láttuk, hogy milyen képeket kaptak meg a barátaink, szóval már van a munkája felé egy alap bizalmunk.
Tudunk ajánlásokat kérni olyan ismerősöktől, akiknek már van tapasztalatuk az adott fotós szakemberrel kapcsolatban. Ez a leggyakoribb, és talán legjobb eredménnyel kecsegtető módszer, hiszen ha egy olyan ismerősünknél akiben megbízunk egy szakember már jól vizsgázott, akkor jó eséllyel fogunk mi is megfelelő színvonalú munkát kapni tőle.

De mi van akkor, ha az adott fotós a mi időpontunkra már foglalt, vagy más okból nem sikerül vele megállapodni?
Akkor indul a fotóskeresgélés jellemzően az interneten, a keresőkben, a Facebookon vagy különböző szakember kereső weboldalakon.

Itt pedig személyes tapasztalat vagy ajánlás nélkül csak a weboldalon szereplő képekben bízhatunk.
Amelyek nyilván a legjobb képei lesznek a fotósnak. Ha a weboldalon lévő képek nem színvonalasak, akkor milyen az átlag?
Érdemes akár személyes találkozót kérni, és megnézni például egy esküvő teljes sorozatát, hogy lássuk, mi milyen minőségű munkát és milyen fotókat fogunk megkapni.

A személyes találkozás alkalmával letisztázhatjuk azt is, hogy milyen minőségű, és milyen mélységű utómunkát vállal a fotós. Illetve fontos kérdés, hogy mennyi időt garantál a kész képek elkészítésére. Sajnos nem ritka, hogy egy pár a munkadíj kifizetése után akár fél- egy évet is kénytelen várni a kész képekre.

Mindenképpen érdemes körültekintően fotóst választani, hiszen vannak pillanatok, melyek soha többé nem térnek vissza!

K-Art Foto