Csodálatos nemzeti parkok és természetvédelmi területek Izlandon

Hihetetlen, kiemelkedő szépségű ország, számtalan lélegzetelállító tájjal, így méltányos azt mondani, hogy Izland egy abszolút álom. A vulkanikus tájak, a feltörő gejzírek, a források, a drámai sziklafelületek és szakadékok mind elkápráztatóak, és a természeti csodák végtelen sokfélesége folyamatosan elvarázsol minden szerencsés látogatót ezen a félelmetes és ősi szigeten.

[wp_ad_camp_1]

Reykjavik külvárosában található Heidmork Természetvédelmi Terület egy rövid útra található Izland fővárosától; közelsége miatt népszerű célpont azok számára, akik el akarnak menekülni a városból. A rezervátum erdőin, tavain és lávaképződményein átvezető utak mellett Heidmork legjellemzőbb vonása a „Red Hills”. Ellentétben Izland többi tájával, amely általában buja, zöld tájakból és kopár vulkanikus terepekből áll, ezek a dombok vörös színűek és úgy néznek ki, mint amit a Marson találna. Megkülönböztető megjelenésük miatt öröm felfedezni, és a sziklás vörös terepen való vándorlás egyedülálló élmény ebben a csodálatos országban. Izland legészakibb félszigetén található Hornstrandir Természetvédelmi Terület elképesztően szép.

Két pompás fjord látványosan feldarabolta a partvonalat, és a legcsodálatosabb látvány valószínűleg a szőnyegszerű zöld fű, amely egészen a sziklafalig söpör, amely aztán olyan lélegzetelállítóan elmerül az alábbi mélységben. Ez sehol sem tűnik nyilvánvalóbbnak, mint a Hornbjarg-nál, ahol a túrázóknak egyszerűen meg kell látogatniuk a rezervátum felfedezésekor, mivel a kilátás és a panoráma kiváló. Az izlandi felvidék felfedezése mennyei élmény, amikor egyedül találja magát a pusztában. Az ország természeti csodái minden jelenetből fakadnak, és hol érdemes jobban elmélyülni e gazdag élőhelyen? Mindenképp a Fjallabak Természetvédelmi Területen. Az éteri táj minden oldalról körülveszi, és a rezervátum ösvényein bolyongva állandóan csodálkozni fog, amikor minden új és csodálatos kilátás megjelenik ön előtt.