Discovery channel csatorna és műsorai

A Discovery Channel, az Egyesült Államok második legelterjedtebb kábelhálózata, elkötelezett a legmagasabb színvonalú non-fiction tartalom létrehozása iránt, amely minden csodálatában, sokszínűségében tájékoztatja és szórakoztatja fogyasztóit a világ minden tájáról. Ez egy amerikai műholdas és kábeltelevíziós csatorna, amely a tudományokról, a technológiáról és a történelemről nyújt szórakoztató információkat.

[wp_ad_camp_1]

Discovery channel teljes műsor megtekinthető a musor.tv weboldalon, tehát érdemes ide látogatni, ha a műsorokról szeretne többet megtudni.  A Discovery Channel-t 1985 júniusában alapította John Hendricks, a BBC részleges finanszírozásával. Eredetileg a Hendrick Cable Educational Network Inc. vállalatának részeként jött létre, de 1986-ban, miután további kábelszolgáltatóktól további finanszírozást kapott, a Cable Educational Network Inc. és a The Discovery Channel is beindult, hogy a Discovery Communications, Inc. néven működjenek. Ma a Discovery Channel tulajdonosa és üzemeltetője. Kezdetben a csatornának csak 156.000 előfizetője volt az Egyesült Államokban, és csak naponta tizenkét órán át sugároztak délután és este. Öt éven belül azonban a csatorna elérhetősége több mint 50 millió háztartásra terjedt ki.

A Discovery Communications 1989-ben indította el a Discovery Channel első nemzetközi sugárzását az Egyesült Királyságban. A hálózat gyors bővülése a következő években folytatódott, a Discovery Channel elindításával Ázsiában és Latin-Amerikában 1994. január és február között. Részben a Discovery Channel sikerének köszönhetően a Discovery Communications 1991-ben számos más kábelcsatornát is megszerezhetett, köztük a The Learning Channel-t (TLC). Amennyiben a csatorna műsorait és a kezdési időpontokat tekintené meg kattintson a musor.tv-re.