A legjobb tengerpartok Törökországban

Törökország a kultúrák, népek és tájak ősi foltja. Kelet-Európával és Ázsiával a másik oldalon Törökországot hosszú története során birodalmak, kulturális kapcsolatok és kereskedelmi útvonalak alakították és befolyásolták. Természetes tájai és partvidéke régóta fontos szerepet játszik az ország vagyonában.

[wp_ad_camp_1]

Kobaltkék tengerek, gyönyörű természeti tájak és puha, homokos zsindely – a Datça-félszigeten található kis Ovabükü-öbölben valóban minden megtalálható. A gyönyörű bájjal teli tengerparton egy maroknyi helyi étterem található, amelyek kenyeret, friss halat és salátákat szolgálnak fel a környező fenyők árnyékában. Van itt néhány édes kis panzió is, így eltölthet egy-két éjszakát, élvezve az Ovabükü tengerpart hiteles vonzerejét. Maga a part meglehetősen kicsi lehet, de – az erdős domboldal frissességével körülvéve és ebben a sziklás enklávéban elrejtve – Ovabükü lehetőséget kínál a magány igazi szeletére, eltekintve a modern élet kötelezettségeitől. A Marmaris közelében fekvő Icmeler jól ismert üdülőhely évente több ezer nyaralót vonz; az emberek erre a területre özönlenek a boldog tengerpartok, a szórakozás és a remek ételek keresésére, és az Icmeler Beach éppen ezt kínálja. Varázslat azoknak a családoknak, akik együtt akarnak nyaralni a tenger mellett, ez Törökország egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye – és nem nehéz felfogni, miért.

Az egykor szerény halászfalu hatványozottan virágzó turisztikai célponttá nőtte ki magát strandbárokkal, éttermekkel és vízi sportokkal – minden, amire szüksége lehet a nyaralásához, rendelkezésre áll ezen a vidám és pezsgő tengerparton. Ha elegen van a csobbanásból és a barnulásból, a közeli dombok kiválóan alkalmasak a túrázásra, és felfedhetnek néhány kellemes kilátást a tengerpartra. Lehet, hogy jó néhány olyan hely van a világon, amely kék lagúnának vallja magát, de lehet, ez a hely az igazi kék lagúnát jelenti.