Elsavasodás elleni étrend a kellemetlen tünetek ellen

Az elmúlt pár évtizedben teljesen átalakult az emberek életvitele, mindennapjai. Az állandó rohanás, stressz, a tápanyag szegény étkezés mind kihatással vannak a szervezetre. Sajnos az elsavasodás ma már népbetegségnek számít, sokan küzdenek ennek kellemetlen tüneteivel.

Elsavasodás elleni étrend segítségével leküzdhető az elsavasodás, így javítható az életminőség. Fontos tudni, hogy a gyomor savtermelése a szervezet sav-bázis háztartásának nem része. A szervezet sav-bázis egyensúlyának központjában a test folyadéktereinek vegyhatása, vagyis a pH érték áll. Ha ez a nagyon érzékeny rendszer felborul, vagyis a pH bármilyen irányban megváltozik, akkor a bonyolult, sejtszintű biokémiai folyamatokban az enzimek megfelelő működése nehezebbé válik. Az elsavasodásnak vannak bizonyos testi tünetei, mint például a narancsbőr, az emésztési panaszok, az állandó fáradtságérzet vagy a gyenge immunrendszer. A legegyértelműbben viszont a vizelet pH értékének lemérésével lehet megállapítani az elsavasodást. Ezt egy indikátor papír segítségével akár otthon is meg lehet nézni. Az ideális érték 7, de a 6,5 és 6,8 közti érték is jónak mondható.

Az elsavasodás leggyakoribb oka a stressz, a kávé és alkoholfogyasztás, a sav képző élelmiszerek és italok fogyasztása, a dohányzás és a mozgáshiány életmód. Az elsavasodott szervezet számára a lúgosítás jelenti a megoldást. Lúgosító élelmiszerek a gyümölcsök, a tojássárga, a zöldbab, borsó és a teljes kiőrlésű gabonafélék. Emellett a gyógyteák és a tiszta víz is nagy segítséget nyújt. Érdemes reggel, éhgyomorra két deciliter tiszta vizet elfogyasztani. A tiszta víz nagyon jó hatással van a vérkeringésre, a szívre, a vesékre és az emésztőrendszerre. Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban találsz!