Eureka Springs legszebb látnivalói

Ez az arkansasi Ozark-hegységben található kisváros kiemelkedő szépségű terület, és tökéletes úti cél a lelkes túrázók és a természet szerelmesei számára. A közelben rengeteg folyó és tó található, így a környéken számos lehetőség kínálkozik különféle vízi sportok kipróbálására.

Maga a város méretéhez képest rendkívül élénk, és nagyon festői. A város legtöbb otthona régi viktoriánus ház, amely a hegy tájába épült, többnyire sziklából. Az Eureka Springs-i tennivalók mellett kellemesen meg fog lepődni, hogy évente hány rendezvénynek adnak otthont ebben a kis hegyi faluban. Akár egy fényűző és pihentető hétvégét szeretne távol tölteni, akár a vadonba szeretne elmenni, Eureka Springsben minden megtalálható. Az itt található ember alkotta tó az 1940-es években született, amikor egy mészkőgátat építettek a rezervátumba táplálkozó nagy mennyiségű természetes forrásvíz tárolására. Még mindig az egyik legnagyobb kézzel vágott mészkő gát az Egyesült Államokban! A tavat több hektárnyi gyönyörű erdő veszi körül, amelyet gyalog vagy kerékpárral is meg lehet látogatni. Több mint 25 mérföldnyi ösvény áll rendelkezésre, különféle terepekkel, amelyeket látogatása során fedezhet fel.

Ha a víz csábítónak tűnik, akkor kajakozhat vagy kenuzhat a tavon, vagy kiállhat a tó partjára és horgászhat. A Lake Leatherwood által kínált természet, magány és kalandok kötelező látogatást jelentenek a nyaralás során. Ez egy ideális megálló azoknak a látogatóknak, akik mindig is szerették volna felfedezni a földalatti barlangokat, de nem szeretnének órákat eltölteni a hűvös, nyirkos, sötét környezetben. Az Onyx Cave Park egy kis földalatti barlanghálózatnak ad otthont, amelyek felfedezése körülbelül fél órát vesz igénybe. Megnézheti a hihetetlen földrajzi képződményeket a barlangokban, amelyek folyamatosan nőnek és változnak az évek során!