Ezek a legprofibb programlehetőségek Taurangában

Új-Zéland ötödik legnagyobb városa, a virágzó Tauranga egyre népszerűbb hely a nyaralók körben és könnyen belátható, miért. A Plenty-öböl festői részén található, lenyűgöző tengerparti tájat fedezhet fel az ikonikus Maunganui-hegy mellett.

Míg a természeti gazdagság számos programlehetőséget kínál Taurangában, a nyüzsgő kikötővárosban egy maroknyi érdekes történelmi turisztikai látványosság és művészeti galéria is található. Ezenkívül Papamoa és Mt Maunganui külvárosai számos nagyszerű bárnak, étteremnek és butiknak adnak otthont, amelyek mind a helyi, mind a nemzetközi turistákat vonzzák. A csodálatos napozással, úszással és szörfözéssel rendelkező Taurangát nem szabad kihagyni, ha körbeutazzuk az Északi-szigetet. Az elhagyatott Te Puna kőbánya most a város egyik legszebb és legegyedibb parkjává változott, egy elkötelezett önkéntescsoport kemény munkájának köszönhetően. Az évtizedek során faligeteket és színes virágágyásokat telepítettek, régi bányászati ​​berendezésekkel, és a buja kertekben szintén fenomenális köztéri műalkotások tarkították.

A várostól nyugatra húzódó dombok között megbúvó békés parkban ma már minden megtalálható az íriszektől, kaktuszokig és pozsgás növényekig, valamint bonsai sarok és pillangókert is van. Míg az ösvények mellett rengeteg feltűnő szobor kémlelhető, a fénypont a vigyorgó sárkány hatalmas alkotása lesz. A számtalan koncert, közösségi esemény és fesztivál miatt a Te Puna Quarry Park mindenképpen megéri a látogatást. A Fehér-szigeten található Új-Zéland legaktívabb tengeri vulkánja. A Plenty-öböl partjaitól mintegy ötven kilométerre található, füstölgő krátere és lebilincselő holdbéli tájai drága légi túrákkal érhetők el, amelyek a hatalmas sztratovulkán fölé visznek, hogy megtekintsék annak összes gőzölgő szellőzőnyílását, forrásban lévő gödreit és drámai láváit.