Műfű lerakása sportpályára, játszótérre

Egyre több az innovatív, modern sportpálya, modern játszótér és modern iskolaudvar, valamint persze az óvodák bővülésével, számukra is biztonságos udvart kínál a műfű burkolat.

A műfű bármilyen sporttevékenységre alkalmas. Léteznek tenisz műfüvek, focipálya műfüvek, atlétikai műfüvek, stb. Töltött műfű pálya és töltetlen műfű sportpálya is építhető, professzionális és egyéni óvodai és iskolai környezethez is.

A műfű, mint megoldás.

Mire nyújt megoldást? Nagyon sok mindenre.

  1. Kezdjük először az esztétikummal. Mennyire gyönyörű látványt nyújt egy műfűvel borított udvar, igaz? Az örökzöld, gondozásmentes, állandóan szép és igényes, tiszta környezet az óvodától, iskolától, sportpályáig minden területen maximális nyugalmat jelent. A műfű lerakása sok mindent megold.
  2. A műfű szőnyeg biztonságot nyújt. Akár a csemetékről beszélünk, akár felnőtt sport klubokról, a puha műfüves pálya és műfű burkolat lényegesen nagyobb védelmet kínál használóinak. Kevesebb a sérülés, mivel a műfű szőnyeg puha felületet jelent. Aki elesik rajta, nem horzsolja le a bőrét, focipálya eseténél nincs fűfolt a ruhában.
  3. A műfű olcsó megoldást jelent, hiszen gondozásmentes. Nem kell füvet nyírni, nem kell öntözni és műtrágyázni. A memóriaszálas műfű pedig nem lapul le, ezért látványban is tökéletességet ad. Egyszeri nagy műfű lerakás beruházásával az elkövetkezendő években megtérül a műfű ár.
  4. A műfű árak akciósan a legjobbak. Ilyenkor extra minőségű, luxus műfű is a birtokunkba kerülhet, jó áron. Érdemes a szezon végén megvásárolni őket, amikor a legnagyobb akciók vannak.

Lássuk a műfű lerakását.

A műfű lerakása sportpályára nem kis feladat. Sok-sok kritérium van, melyeket be kell tartani a stadion minőséghez. Különböző szabványoknak kell megfelelni, hogy egy pálya engedélyt kapjon. Bízzunk meg egy erre szakosodott műfű kivitelező céget, akik mindennel tisztában vannak és profin, mindent elvégeznek.

A sportpálya műfű szőnyeg leterítése előtt bizony sok munkafolyamat zajlik. Aláépítményt, úgynevezett rétegrendet kell létrehozni. 8-10 cm ágyazatot kell földkitermeléssel alkotni, melybe murvaágy és különböző nagyságú, pormentes kavicsot szórnak, illetve apró szemcséjű kvarchomokot. Fontos a jó vízelvezetés és a szegélykő is. A műfű tekercs leterítése után azt rögzíteni kell, ami történhet műfű tüskével és speciális, kétoldalas ragasztószalaggal is.

A műfű lerakása pár szóban ugyan elmondható, de véghezvinni egy ilyen folyamatot, több hétig is eltarthat. Csak nagy tudás és tapasztalat birtokában lévő, valamint referenciákkal rendelkező partnerrel kössünk szerződést.