Ezeket a hibákat ne kövesd el egy állásinterjún!

Egy új munkahely megpályázása még a gyakorlottak számára is izgalmakkal és feszültséggel teli feladat, akik pedig még csak a karrierjük elején tartanak, azokra ez fokozottan érvényes.

Persze nem egyszerű feladat ez, hisz ilyenkor az asztal egyik felén egy ideges ember ül – azaz mi -, míg a másik oldalon egy gyakorlott interjúztató, akinek a kisujjában vannak azok a kérdések, amikkel zavarba hozhat minket és a tapasztalatnak, no meg a hidegvérnek köszönhetően tényleg úgy érezzük, mintha vizsgáztatnának. Emiatt aztán olyan hibákat is hajlamosak vagyunk véteni, amit a hétköznapokban még csak véletlenül sem tennénk. Szerencsére megfelelő felkészüléssel és gyakorlással ezek nagy része kiküszöbölhető, ám ehhez mindenképpen arra van szükség, hogy már előre dolgozzunk magunkon. Első körben érdemes egy kicsit utána olvasni, hogy mik is azok az általános kérdések, amelyek a leggyakrabban elhangzanak egy állásinterjún. Ezek igazi sablonkérdések, ám pont ezért nehéz rájuk frappáns választ adni, és a legtöbb esetben ez meg is akasztja a jelentkezőket. Készüljünk fel jó válaszokkal, így máris előnyből indulunk.

Kevésbé lesz könnyű dolgunk, amikor a következő tényezővel kezdünk el foglalkozni. Ez ugyanis nem más, mint a testbeszéd. A hétköznapi életben vajmi keveset foglalkozunk ezzel, épp ezért általában reflexből használjuk, tudatosság nélkül. Igen ám, csakhogy az interjúztató ezzel szemben tökéletesen tisztában van a legapróbb rezdülés jelentőségével is, így azonnal tudni fogja mikor füllentünk, vagy melyik kérdésről próbáljuk meg egy poénnal elterelni a témát. Sajnos e testbeszéd irányítása nem tanulható meg egyik napról a másikra, ugyanakkor nagyon is érdemes vele rendszeresen foglalkozni, mert hosszú távon nagy hasznát vesszük, ha képesek vagyunk a magunk javára fordítani.