Fedezze fel az ősi Ellora-barlangokat Indiában

Az Ellora-barlangok, a világ egyik legszélesebb szerzetesi helyszínei, Aurangabadtól 30 km-re (20 mérföld) északnyugatra helyezkednek el, Indiában, Ellora falu közelében.

[wp_ad_camp_1]

A buddhizmus, a hinduizmus és a dzsainizmus követői ezt a komplexumot a hatodik és a tizedik század között építették meg. 12 buddhista barlang, 17 hindu barlang és öt Jain-barlang található itt. Ezek a csoportok nagyon közel álltak egymáshoz, és igazolják az indiai történelem idején fennálló vallási harmóniát. Az építők kivágták az Ellora-barlangokat a Charanandri-hegység felszínéről, amely egy vulkáni bazaltikus képződmény. Kr.e. körül 500 évvel kezdték meg a munkát. A buddhista barlangokban végzett munka körülbelül Kr.e. 500-750-ig tartott. A hindu barlangokat és a kolostorokat egymás mellé faragták a bazalt szikla falán. Összesen 34 barlang található itt, és időrendben meg vannak számozva, kezdve a legrégebbi buddhista barlangtól a hely déli végén. A buddhista barlangok voltak a legkorábbi barlangok.

Ezek a barlangok, a 10. barlang kivételével, kolostorok voltak, amelyeket olyan tevékenységekhez használtak, mint az evés, alvás és meditáció. A barlangok észak felé haladva nagyobbak lettek. Például az 1. barlang nagyon egyszerű, kevés szoborral és nyolc apró szerzetesi cellával rendelkezik, míg a 11. barlang három emelettel rendelkezik, nagy felső folyosókkal. A szentélyben a falak öt bodhisattvát (a föld birodalmában maradó buddhákat), valamint hét korábbi inkarnációt ábrázoló Buddhát tartalmaznak. A 17 hindu barlang a barlangkomplexum közepén fekszik. A korábbi derűs buddhista barlangokkal ellentétben a domborművek a Hindu istennek szentelt hindu barlangok falait fedik le. A domborművek különböző eseményeket ábrázolnak a hindu szentírásokból. Az építők átalakították a 14. barlangot egy buddhista kolostorból egy hindu templommá. A 15. barlang eleinte nagyon egyszerűnek tűnik, de a legfelső emeleten találhatók Ellora legfinomabb szobrai.