Fedezze fel Riviera Mayát

A Puerto Morelos halászfalutól indulva a Sian Ka’an bioszféra-rezervátumig tartó Riviera Maya lenyűgöző karibi partszakaszt fed le. Ez egy kiinduló pont lehet az olyan népszerű helyek számára, mint Cancun, Tulum, Isla Mujeres és a Holbox-sziget – tehát nem számít, mit keres, minden hangulathoz van egy tengerpart. Rengeteg szent rom és mélykék cenot található, amit felfedezhetünk, valamint a környék búvárkodási és sznorkelezési lehetőségei a következő szintre emelkednek, különösen Xcaretnél és a Puerto Morelos-zátonynál.

A bulizni vágyók úgy találják, hogy a szilveszter csak a nyitánya egy teljes akciószezonnak – beleértve a februári karneváli szezont is, felvonulásokkal és kidolgozott jelmezekkel, amelyek mindig csodálatos látványt nyújtanak. De a családoknak is bőven van hely, például ott vannak vízi parkok, állatkertek és a homokvár építésére tökéletes strandok. A Hotel Xcaret Arte, a Hotel Xcaret Mexico és az Occidental at Xcaret Destination egyike a legnépszerűbb hoteleknek, amelyekben a Xcaret közelében járó utazók szívesen megszállnak. Riviera Maya népszerű tengerparti szállodái közé tartozik a Mezzanine Colibri Boutique Hotel, a Mi Amor Colibri Boutique Hotel és a Banyan Tree Mayakoba. Riviera Maya egy turisztikai körzet és Cancún város állomása, valamint egy igazi turisztikai és üdülőnegyed a mexikói Cancúntól délre.

Riviera Mayán két különböző évszak van, a nedves évszak és a száraz évszak. A száraz évszak novembertől áprilisig tart; januárban és februárban erős északi szél fúj. Március és április a legszárazabb hónap.  A nedves évszak májustól októberig tart. Ez sokkal melegebb, mint a száraz évszak, különösen nyáron. Szeptemberben és októberben néha egész napokon át folyamatosan esik az eső, tehát ha ilyenkor érkezik, számítson heves esőzésekre és hurrikánokra. Riviera Maya mexikói paradicsomnak számít, amely híres történelmi turisztikai bázisáról, amelyhez a legjobb minőségű szállodák és éttermek is társulnak.