Domain regisztráció az awh.hu-nál

Ha blogot vagy új online vállalkozást szeretne indítani, regisztrálnia kell egy domain nevet, vagyis a webhely nevét. Az igényeinek megfelelő domain beszerzése elsőre technikainak tűnhet, de a folyamat meglehetősen egyszerű.

Domain regisztráció online várja az awh.hu weboldalon méghozzá igen alacsony áron, ezért garantáltan nem fogja megbánni, ha hozzánk fordul. Az interneten minden webhelynek van IP-címe. Ezek a címek egy webhely helyére mutatnak – gondoljunk úgy rájuk, mint a GPS-koordinátákra. Az IP-cím, amely általában egy számkészlet, általában a következőhöz hasonlít: 216.27.61.137. Sajnos megpróbálni megjegyezni ezeket a számokat, hogy egy webhelyre navigálhasson, kihívást jelenthet. Itt lépnek be a domain nevek és nyújtanak segítséget. A Domain Name System (DNS) nevű struktúra ezeket az IP-címeket (remélhetőleg) könnyen megjegyezhető nevekre fordítja. Ezeket a neveket domain neveknek nevezzük. A webhely domainje az, amit az emberek beírnak a böngészőjük címsorába, hogy az Ön webhelyére irányítsák őket. A legegyszerűbben, ha egy IP-cím a webhely GPS-koordinátája, akkor a domain az utca neve.

Amikor valaki beír egy tartományt a böngészőbe, az egy DNS-kiszolgálón keresztül kerül átirányításra. Ez a szerver lefordítja a nevet, hogy kitalálja, melyik IP-címre mutat. Ezután megragadja az adott webhely adatait, és eljuttatja azokat a böngészőhöz. Ez a folyamat pillanatok alatt lezajlik, így gyorsan megtalálhatja és megtekintheti a webhelyet. Ha domain nevet vásárol a domain regisztrátorokon keresztül, akkor azt egy évre regisztrálja, többéves regisztráció lehetőségével. A kezdeti időszak lejárta után megújíthatja domainnév regisztrációját, és erre rendszerint a regisztrátor figyelmezteti. Néha a domain nevek is szerepelnek a webtárhely-tervben, és ha nem, akkor általában a tárhelyszolgáltató cég kínálja. További részletekért és rendelésért keresse fel az awh.hu weboldalt.