GPS-el kényelmesebb az utazás

A Global Positioning System (GPS), vagyis a Globális Helymeghatározó Rendszer első típusát katonai és felderítési célra fejlesztették ki. A Föld bármely pontján elérhető, a nap 24 órájában működik.

[wp_ad_camp_1]

A globális műholdas navigációs rendszerrel, 3 dimenziós helymeghatározás végezhető a földön, vízen vagy a levegőben. Akár milliméteres pontosság is elérhető vele. A civil életben számos területen alkalmazzák. A kisméretű készülék felhasználásával növelhetjük kényelmünket és biztonságunkat az autós utazások során. Az indulás előtt csak be kell írni a pontos címet, majd elindítás után, végigvezet bennünket a célpontig, képek és hang segítségével, miközben figyelmeztet a sebességkorlátozásra, és megjelenít minden útjelző táblát. Az autóvezetők ennek az eszköznek a segítségével elkerülhetik a nagyobb kerülőket, az eltévedést, gyorsabban és biztonságosabban célba tudnak érni. Kiválaszthatjuk rajta, hogy a legrövidebb, vagy a leggyorsabb utat szeretnénk-e használni. Ha kirándulni megyünk, belföldön vagy külföldön, egyaránt lényeges lesz a GPS használata. Régebben még hatalmas térképeket kellett nézegetnünk, hogy megtaláljuk a célt, mára már ezt felváltotta, egy kisméretű szerkezet, ami már akár telefonra is letölthető, alkalmazás formájában.

Sokan kedvelik az autós nyaralásokat, amikor nincsenek időponthoz kötve, saját maguk határozhatják meg az indulás időpontját, útközben többször megállhatnak pihenni vagy látványosságokat megnézni. A GPS ilyen utak esetén nagy segítség lehet. A nyaralás tervezésénél, nem árt azért az útvonalat áttanulmányozni, attól függetlenül, hogy viszünk-e magunkkal GPS-t, és semmi kép se hagyjuk otthon a térképet, mivel a navigáló készülék meghibásodhat, és a térkép biztosan kifog bennünket húzni a bajból. A GPS-ek már széles körben elérhetőek, magasabb és alacsonyabb áron egyaránt. A vásárlás során tartsuk szem előtt, hogy pontosan mire és milyen gyakran szeretnénk használni. A döntésben érdemes egy hozzáértő személy segítségét kérni.