Gyönyörű tartományok és régiók Panamában

Panama köztudottan sok szép tájnak ad otthont, tornyosuló hegyekkel és buja esőerdőkkel az izzó folyók, kanyargó völgyek és csillogó tengerpartok mentén, így nem csoda, hogy a tartományai és régiói is káprázatosak.

[wp_ad_camp_1]

Az országban a híres Panama-csatorna csak egy a sok látnivaló közül. A Bocas del Toro és a Pearl-szigetek csábító szigetcsoportjai, valamint a La Amistad, Coiba és a Volcan Baru hihetetlen nemzeti parkjai mind várják, hogy felfedezzék őket. Az ország északnyugati sarkát lefedő Bocas del Toro, Costa Rica határán fekszik, és otthona a két csodálatos nemzeti parknak, az Isla Bastimentos Nemzeti Tengeri Parknak és a La Amistad Nemzeti Parknak; az előbbi az idilli Bocas del Toro-szigetekkel büszkélkedhet, amely a Karib-tengeren fekszik. A látványos csodálatos természet miatt a tartomány Panamának egy csodaszép része, amelyet megéri kell fedezni. Bájos városai és falvainak nagy része szét van szórva, és tele van a festői tengerpartokkal és szigetekkel és a sűrű dzsungelben mindenféle vadállat él.

Rengeteg nagyszerű szabadtéri tevékenységet kínál a látogatóknak, akik túrázást és lovaglást igényelnek. Isla Carenero és Isla Cristobal a korallzátonyokkal szegélyezett szigetek tökéletesen alkalmasak a snorkelingre, a búvárkodásra és a vitorlázásra. Emellett olyan városokban, mint például Bocas Town, lenyűgöző és otthonos tengerpartot találhat, ahol találhatók nagyszerű éjszakai bulizóhelyek is. A panoráma nyugati részén található Chiriqui, amely lélegzetelállítóan gyönyörű tájak széles skáláját öleli fel, mindegyik lenyűgözőbb, mint az előző, és szebbnél szebb látványt kínál. Hosszú tengerpartja szemben áll a csúcsos esőerdőkkel borított hegyvidéki tájakkal, míg a parton idilli szigetek találhatók. Két fő látnivalója a fenséges Volcan Baru Nemzeti Park – amelyet a nemzet legmagasabb csúcsáról neveztek el.