A függönyök varázslatos hangulata

Mutasd a függönyöd, megmondom ki vagy. Imádom a függöny boltokat. Annyi csodálatos anyag és szín van ezekben a lakásdekorációs üzletekben. A választás pedig mindig nehéz, ilyenkor jól jön a segítség, a megerősítés vagy éppen a lebeszélés egy adott függönyről.

[wp_ad_camp_1]

Több szempontot is figyelembe kell venni, ha függönyt szeretnénk vásárolni. Kezdjük az elején és nézzük meg, milyen függönyöket használunk, otthonunk ablakaihoz? A sötétítő függönyt sokan használjuk, és nagyon kedveljük. Télen-nyáron nagy hasznát vesszük. Nyáron a hőséget okozó napfényt nem engedi be a falak közé, télen pedig hőszigetelő hatása van. A nagy kánikulában hogyan csinálj hűvöset? Reggel szellőztess ki ha felkeltél, amikor még nincs hőség. Amikor kezd besütni a nap és melegedni a levegő, zárd be az összes ablakot és húzd be a sötétítőket mindenhol és hagyd is így estig. Ha reggel zavar a napfény és amint kisütött a nap, lőttek az alvásnak? Válassz ez esetben fényzáró anyagú blackout sötétítő függönyt. A spéci blackout függönyök 95-100% arányban zárják ki a fényt és a hőt, mert ezek egy különleges szövési eljárású anyagú függönyök. A sötétítő függönyök azoknak javasolt, akik meghitt hangulatot szeretnének otthonukba, vagy mert éppen nem tudnak, esetleg nem akarnak redőnyt szerelni az ablakokra.

A következő függöny típus az organza függöny.

Az organza függönyökkel az egész ablakot elfedjük, kellemesen átengedi a napfényt. Sok-sok szép színes, hangulatos organza függönyt lehet kapni, akár webáruházakban is. Minden stílusú berendezéshez, lakáshoz választhatunk a szebbnél-szebb organza függöny kínálat közül. Sima egyszínű, vagy különböző virágmintás, díszes organza függönyről legyen szó, a lakás meghatározó ékessége lesz. Az organza függöny mérete lehet egészen földig érő, vagy csak az ablakpárkányig érő is. Nekem mindkettő nagyon tetszik, ez teljesen ízlés kérdése.

A harmadik függöny típus, a sötétítő függöny és az organza függöny után, a dekor függöny.

A dekor függöny esztétikumot és otthonosságot ad minden lakáshoz. Hasonlóan az organza függönyhöz, a dekor függöny is könnyen kezelhető, 30-40 fokon mosható, könnyen szárad. Mosás után enyhén nedvesen érdemes felcsipeszelni a karnisra, ekkor kirúgja a mosás utáni enyhe gyűrődéseket, vasalni nem szoktuk.

A nők általában imádnak függönyt vásárolni, de néhány férfi is szívesen elbíbelődik vele. Ha nincs otthon semmiféle felújítás, átalakítás, de valamit mégis változtatnál, egy új függöny tökéletes arra, hogy kicsit átalakítsd a környezeted.