Gyors megoldások a derékfájdalom ellen

A derékfájásnak számtalan oka lehet, azonban ami biztos, hogy a kellemetlen fájdalom ellen mielőbb megoldást kell találni, hiszen hosszútávon komoly hatásokkal járhat. Azt a diszkomfort érzetet nevezzük derékfájdalomnak, mely a farredő és az alsó bordaív közti területen jelentkezik. A probléma gyakran nem csak az adott területen van jelen, hanem akár a lábba is kisugározhat.

Derékfájdalom ellen számtalan opció létezik. A probléma, habár gyakran felnőttkorban jelentkezik, azonban jellemzően gyermekkorban meg lehetne előzni. Sok esetben ugyanis az enyhe tartáshibák és enyhe eltérések már gyermekkorban jelentkeznek, melyek kezeletlenül komoly gerincpanaszokat okozhatnak. A hazai statisztikák meglehetősen elkeserítőek, ugyanis a gyerekek több mint fele szenved valamilyen gerinc görbületi rendellenesség miatt. Ezenkívül a gerincferdülés és a talpboltozat süllyedése is gyakori probléma. Az idejében megkezdett tartásjavító tornák sokat segíthetnek, hogy a későbbiek során ne alakuljanak ki komolyabb betegségek. A tornák segítségével a rendellenességek hatékonyan korrigálhatók.

Az ülő- és az állómunkát végzők esetében is jelentkezhet derékfájdalom. Előbbi tábornak célszerű óvatos gerinccsavarásokat végezni, valamint a nap folyamán többször átmozgatni a teljes testet. Az ergonomikus munkakörnyezet szintén nagyon fontos, ez alatt értve a megfelelő magasságú munkaasztalt és a kényelmes széket. Az állómunkát végzőknek a gerinc megóvása érdekében javasolt kényelmes, személyre szabott cipőt hordani. Ezenkívül a Dolixir alkalmazása is hasznos lehet a jelentkező fájdalom enyhítésére. A Dolixir tizennégy természetes hatóanyagának köszönhetően rövid időn belül kifejti hatását és a fájdalom nagyon hamar megszűnik.