Mekkora teljesítményű beépíthető sütőt vegyünk?

Konyhánk gépesítése nagyban megkönnyíti életünket, ám ehhez elengedhetetlen, hogy mindenből olyat vásároljunk, ami az igényeinknek tökéletesen megfelel. A választék szerencsére mindenből óriási, ugyanakkor ez néha jelentősen megnehezítheti a dolgunkat. Ezért aztán elengedhetetlen a legfontosabb szempontok alapján mérlegelnünk.

Ma már rendkívül elterjedtek a beépíthető konyhai gépek, a főzőlapok mellett egyre több ilyen mikrohullámú és hagyományos sütő is elérhető. Utóbbi kapcsán azért is előnyös egy ilyen mellett letenni voksunkat, mert így akár mellmagasságba is rakhatjuk az egységet, ami hosszú távon bizony igen komfortos, hiszen nem kell állandóan lehajolnunk. Ugyanakkor nem egyszerű eldönteni, melyik elektromos beépíthető sütő az, ami évekig, sőt évtizedekig is kellőképp kiszolgál majd minket. A legfontosabb tényező, amit ilyenkor vizsgálnunk kell, a méret és a teljesítmény. Előbbi kapcsán nincs túl nagy mozgástér, hiszen a legtöbb modell szabvány szerint készül. Ha már megvan a bútor, akkor mindenképpen ahhoz mérten válogassunk, ám ha az csak utólag készül, akkor nincs kötve a kezünk.

Jóval érdekesebb kérdés a beépíthető sütő teljesítménye. A legalapvetőbb feladatokra a hagyományos értékekkel rendelkező modellek tökéletesen elegendő hő előállítására képesek. Egész más a helyzet, ha mondjuk pizzát is szeretnénk sütni, netán gyakorta grilleznénk, vagy kihasználnánk a gőz adta előnyöket. Amennyiben ilyen elvárásaink is vannak, akkor a speciális tulajdonságok alapján kell szűrnünk az elérhető beépíthető sütő választékot. Ma már nem ritka a 300, de az akár 350 fokra is felmelegíthető darabok, viszont ha ilyen mellett tesszük le a voksunkat, akkor arra feltétlenül ügyeljünk, hogy a bútorlap is bírja ezt a hőt. Ahogy a többi gép esetében is igaz, úgy itt is törekedjünk a minőségre, hiszen hosszú távlatokra vásárolunk.