Hogyan érdemes akkumulátort választani start-stop rendszerű autók esetében?

Ahhoz, hogy az autót el lehessen indítani energiára van szükség, melyet az akkumulátorból lehet kinyerni. A mai, korszerű gépjárművekben start-stop rendszer kerül beépítésre, melynek használata során egy átlagos autóhoz képest a motor akár ötször annyiszor indul újra. Éppen ezért a szokásoshoz képest egy erősebb akkumulátorra van szükség.

A start-stop rendszerű autókhoz passzoló akkumulátorok kapcsán ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Először is érdemes arról beszélni, hogy miért van szükség az autókban start-stop rendszerre, illetve milyen előnyei vannak. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem. Ez az Európai Unió országaiban sincs másként, mivel ezekben az országokban az elmúlt években folyamatosan szigoródnak a környezetvédelmi szabályok. Különösen igaz ez a gépjárművek károsanyag kibocsátására, melyet igyekeznek jogszabályokkal csökkenteni. Annak érdekében, hogy az autók meg tudjanak felelni ezeknek a szabályoknak, az autógyártóknak folyamatos fejlesztésekre van szüksége, melyeket aztán beépítenek a piacra kerülő gépjárművekbe.

Ennek okán jött létre a start-stop rendszer, amely minden alkalommal leállítja a motort, ha dugóban veszteglünk vagy a piros lámpánál állunk. Csak az erőforrás áll le, a világítás és biztonsági rendszerek továbbra is működnek. Mindezek tudatában egyértelmű, hogy az akkumulátorok is fejlesztésre szorultak. A megfelelő gyártástechnológiának köszönhetően megszületett az ideális akkumulátor két típussal, melyek az EFB és az AGM akkumulátorok. Ha nem megfelelő akkumulátor van az autóban, akkor azt az autó a tudtunkra hozza különféle jelzésekkel. A csökkenő erejű akkumulátort mielőbb cserélni kell, hogy a gépjármű minden funkciója kiválóan működjön.