Hogyan érdemes kiválasztani a számunkra legideálisabb kádat?

Annak érdekében, hogy valóban a tökéletes kádat sikerüljön kiválasztani a fürdőszobába, érdemes alaposan elmélyedni a témában és tisztában lenni azzal, hogy milyen szempontok mentén érdemes meghozni a döntést.

Kád beépítését megelőzően van még egy fontos feladat, még pedig a megfelelő típus kiválasztása. Ez közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Nem érdemes az első darabra rábökni, ami jónak tűnik, mert hosszú távon könnyen csalódás lehet a vége. Célszerű átgondolni, hogy milyen sok időt töltünk el a kádban? A gyors zuhanyzás hívei vagyunk vagy órákon keresztül áztatjuk magunkat a vízben egy jó könyv társaságában. Előbbi esetben nem feltétlenül van szükség kádra vagy elég egy nagyon egyszerű típus. Utóbbi esetben viszont jobban meg kell gondolni, hogy milyen típus lesz a legmegfelelőbb a lazításhoz. Az egyik fontos szempont a méret. Ha elegendő hely áll rendelkezésre a fürdőszobában, akkor szinte bármilyen kádat beszerezhetünk. Viszont, ha nagyon pici a fürdő és csak egy kisebb kádnak van hely, akkor hiába szeretnénk kétszemélyes típust, kénytelenek leszünk beérni egy kisebb méretű darabbal.

A másik fontos szempont a forma. Ennek alapján megkülönböztetünk egyenes, aszimmetrikus, szabadon álló és sarokkádat. A legnagyobb helyigénnyel utóbbi típus rendelkezik. Sokan úgy vélik, hogy a szabadon álló darabok nagyon sok helyet foglalnak, holott ez nem így van, közel sem annyira helyigényesek, mint, amit sokan gondolnak. Gyakran felmerül a kérdés, hogy a kád legyen beépítve vagy ne. A szakemberek általánosságban azt javasolják, hogy amennyiben nem rendelkezik gépészettel, célszerű a beépítés mellett dönteni. Ha van gépészet, vagyis hidromasszázskádról van szó, akkor a gépészetnek hozzáférhetőnek kell lennie, így azt nem szokás beépíteni.