Hogyan érdemes radiátort választani?

Vannak, akik azt gondolják, hogy radiátort vásárolni nem bonyolult, azonban ez hatalmas tévedés! Aki vásárolt már radiátort az tisztában van vele, hogy egyáltalán nem könnyű rábökni egy bizonyos típusra, magyarán nagyon nehéz jó döntést hozni.

[wp_ad_camp_1]

Ha szeretne többet megtudni a helyes radiátor választásról, akkor klikkeljen ide! Igazán kellemetlen, amikor utólag kell szembesülni vele, hogy a kiválasztott radiátor nem képes befűteni a szobát. Viszont az sem túl előnyös, amikor a radiátor túl nagy teljesítménnyel rendelkezik és a szoba szaunává változik minden egyes fűtés alkalmával. Ha Ön is radiátor választás előtt áll, azonban bizonytalan, akkor adunk pár hasznos tippet! Sokan az esztétikára is szem előtt tartják, ami érthető, hiszen senki sem akarja, hogy a radiátor elcsúfítsa a szobát, azonban az esztétikumnál jóval fontosabb a funkció. A radiátort célszerű az ablak alá helyezni, aminek több oka is van. Először is ez a terület bútorelhelyezés szempontjából nem túl optimális, másrészt bármennyire kiváló szigeteléssel rendelkezik a nyílászáró, akkor is számolni kell vele, hogy a levegő kis mértékben áramlani fog.

Illetve a szellőztetést tekintve is kiváló helyszín az ablak alatti rész a radiátor számára. Az is nagyon fontos, hogy a levegő megfelelő áramlása miatt minden irányból maradjon pár centis szabad hely a fűtőtest körül. Ha van függöny, akkor legalább öt centivel a fűtőtest fölött végződjön. Szintén fontos, hogy a radiátor elé ne kerüljön semmilyen bútor, mivel az megakadályozza a hő áramlását. Ha bizonytalan a hőigényt illetően, akkor nagyon hasznos lehet egy szakember segítségét kérni. Ha elegendő időt fordít a radiátor választásra, informálódik és akár segítséget is kér, akkor nagy valószínűséggel jó döntést fog hozni, melynek gyümölcsét még sokáig élvezheti!