Hogyan lehet eltávolítani a lóherét?

Lehet, hogy eltökélt szándéka, hogy eltávolítja a lóherét a gyepéből, de mielőtt ezt megtenné, fontolja meg a lóhere (Trifolium repens) számos jó tulajdonságát. A nyár folyamán ugyanolyan zöld marad, mint a fű, és talán még inkább azért, mert jobban bírja a szárazságot, nem igényel trágyázást, és nem szenved elszíneződést a kutya vizeletétől.

A káros rovarok békén hagyják, és a jótékony rovarok (például a méhek) vonzódnak hozzá. Kellemes járni rajta, mint a füvön, de a fűvel ellentétben nem kell gyakran kaszálni, és a lóhere alatti talaj sem tömörödik a nagy gyalogos forgalom miatt. Ha ennyi mindent megtesz, csodálkozhat, hogy egyes lakástulajdonosok miért tartják a lóherét gyomnövénynek és miért akarják egyesek eltávolítani. A gyepek imádói gyakran vágynak az egységességre a gyepen. Úgy érzik, hogy a pázsitnak csak fűből kell állnia, tiszta, egyenletes megjelenést kölcsönözve. Mivel a lóhere vonzza a méheket, a felnőttek megölhetik őket, ha nyáron aktívak a pázsitjukon.

Ha hamarosan ingatlanpiacra helyezi ingatlanát, akkor a tereprendezést az átlag vevő igényeihez kell igazítania. A legtöbb ember a gyomnövények megjelenését részesíti előnyben, beleértve a lóhere gyomokat is. A meglévő lóherefoltra egy széleslevelű herbicidet kell felvinni, amelyet kifejezetten a gyepen növekvő fű típusára használnak. Ezt az információt, valamint azt, hogy mennyi herbicidet kell alkalmazni és mikor kell alkalmazni, a palack címkéjéről tudhatja meg. Az ilyen gyomirtó szerek mögött az áll, hogy elpusztítják a széleslevelű gyomokat, de nem a füvet. A legnyilvánvalóbb módszer a lóhere elpusztítására a gyökereknél fogva történő kihúzás. Mint manuális gyomláláskor, ez a feladat sokkal simábban megy majd, ha először elindul és megnedvesíti a talajt.